Lyt til artiklen:

Lars tager en gigant og et polsk high-end brand med hjem fra Kina

00:00
Hastighed: ???x
04:43

Abonnementsartikel

Snertinge Maskinforretning er ny importør af brands under kinesiske LiuGong, der er blandt verdens største producenter af entreprenørmaskiner.

I maskinforretningen ved landevejen mellem Snertinge og Svinninge, i det nordvestlige Sjælland, er en stor sending gule maskiner netop ankommet. Folkene på værkstedet er i fuld gang med at klargøre store og små gravemaskiner, så de er klar til levering ude hos kunderne.

På gravearmene står navnet LiuGong med sorte bogstaver. Det er ikke umiddelbart et brand, der vækker genklang mange steder på de danske byggepladser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men det vil Lars Pedersen, indehaver af Snertinge Maskinforretning, der er nyslået importør, lave om på, efter han sidste år sagde farvel til det kinesiske mærke Sany.

Vedholdenhed

LiuGong er blandt verdens 10 største producenter af entreprenør-maskiner.

De er med helt fremme på el-maskiner og så er de oprindeligt startet med at bygge maskiner til minedrift. Meget store og meget stærke maskiner. LiuGong har 20 fabrikker, er til stede i 30 lande, råder over 2.000 udviklingsingeniører og beskæftiger 17.000 ansatte.

Snertinge Maskinforretning udspringer af en gammel landsbysmedie og beskæftiger 12 medarbejdere.

Hvordan lykkedes det dig egentlig at få en aftale i hus med så stort et selskab?

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg startede jo med at tage rundt på alle de messer, jeg kunne finde og undersøge, hvad der fandtes. Det, jeg gerne vil, er at introducere noget, som man ikke kender så meget til her i landet, og noget som vi kunne sætte vores aftryk på, fortæller Lars Pedersen.

- Hvis ikke vi kan tilføre noget til maskinerne, så er det ikke interessant for os, understreger direktøren.

- Min opmærksomhed rettes hurtigt mod LiuGong, fordi de er langt fremme rent teknologisk, og fordi de har en bred og dyb produktportefølje. Og så tager jeg til Kina for at besøge dem, forklarer Lars Pedersen.

rich-media-3
Lars B. Pedersen tilbragte mange uger i Kina for at få aftalen med LiuGong i hus. Foto: Jacob Kaas.

Maskinhandleren ved udmærket, at man skal vise sin vedholdenhed, hvis man vil have noget stort med hjem fra Kina. Således tilbragte han langt tid derovre og holdt utallige møder med forskellige repræsentanter for selskabet. Lige indtil han nåede frem til LiuGongs Dealer Development Manager og den europæiske salgschef.

- De inviterede mig på en middag. Så fik jeg rundvisninger på diverse fabrikker. Og senere ville de gerne komme og se hvordan vi bor, se hvor langt fremme mekanikerne er, se nærmere på en forretningsplan og så videre. Og så laver vi til sidst en aftale, fortæller Lars Pedersen, der er glad og stolt over, at det lykkedes at få strikket en god aftale sammen med det store selskab.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- LiuGong er super interessant både for os og for Danmark, fordi de er Kinas ledende producent på eldrevne maskiner. De er længst fremme med hele teknologien. Og samtidig er de ledende på hjullæssere, som helt klart vil give os en platform mere at arbejde med, forklarer Lars Pedersen, der understreger, at LiuGongs produktportefølje er enorm, selvom det kun er en lille del, der på nuværende tidspunkt forhandles i Europa.

- Der bliver det også lidt vores opgave over tid at påvirke LiuGong til at se, hvor de ellers kan komme ind i Danmark og i Europa, siger Lars Pedersen.

Kendt navn

Hos Snertinge Maskinforretning ser man frem til at udfolde potentialet ikke alene for LiuGong, men også et andet stort maskinbrand, der måske i højere grad ringer en klokke her i Danmark.

LiuGong-koncernen har siden 2012 ejet og produceret navnkundige Dressta. Det tidligere polske brand, der især er kendt for at producere meget store og bomstærke bulldozere.

Dem får Lars Pedersen også fornøjelsen af at repræsentere i Danmark. Og det ser han frem til.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Mange af de gamle dozerførere vil kende navnet, for det er en rigtig arbejdshest, siger Lars Pedersen, der ikke umiddelbart venter det store salgseventyr med det ben i de første år. Men han vil helt sikkert ud og slå på tromme for de store maskiner, og det, som han ser som et ægte high-end brand.

Der kommer ikke umiddelbart en Dressta-dozer i udstillingen hos Snertinge Maskiner, men LiuGong faciliterer sine europæiske forhandlere med tre maskinhubs i Stalowa Wola, Polen, Manchester, England og Nice, Frankrig, hvor man kan flyve sine kunder ind og vise og teste de mange produkter i porteføljen.

- Der bliver i forvejen ikke solgt ret mange dozere i Danmark, men med den rigtige strategi, så tror jeg på, at Snertinge Maskinforretning på sigt vil kunne byde ind med Dressta mange forskellige steder, siger Lars Pedersen.