Lyt til artiklen:

Nordic Waste-konkurs kan fordyre anlægsprojekter

00:00
Hastighed: ???x
01:44

Abonnementsartikel

Nordic Waste var en stor aftager af overskudsjord, og derfor forudser Dansk Infrastruktur, at der kan blive problemer med at slippe af med jord fra anlægsprojekter.

Det kan få store konsekvenser for bygge- og anlægsbranchen, at Nordic Waste af åbenlyse årsager ikke længere kan modtage overskudsjord fra projekter rundt omkring i landet.

Det skriver DR.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det har længe været et problem at slippe af med jord i bygge- og anlægsbranchen. Det problem er blevet endnu større nu. Nordic Waste var en stor virksomhed, og når den ikke er der længere, så falder kapaciteten, men behovet er der stadig.

Sådan lyder ordene fra Torben Liborius, der er underdirektør i Dansk Industri og chef for Dansk Infrastruktur. Han forudser, at bygge- og anlægsprojekter vil blive dyrere i den nærmeste fremtid.

Lars tager en gigant og et polsk high-end brand med hjem fra Kina

Se også:

Lars tager en gigant og et polsk high-end brand med hjem fra Kina

- Det bliver sværere og dyrere at slippe af med jord. Bygge- og anlægsprojekter kan blive forsinkede, nogle må måske stoppe, og de bliver med sikkerhed dyrere, siger Torben Liborius til DR.

Som følge af sagen om Nordic Waste har en række kommuner, der driver modtageanlæg, lukket midlertidigt for modtagelse af jord, mens det bliver afklaret, om alt er i orden.

- Det er fornuftigt. Men vi har brug for, at det snart kommer op og køre igen, siger Torben Liborius.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fortæller, at det typisk er de store, offentlige bygge- og anlægsprojekter, som bliver hårdest ramt, fordi der skal deponeres en del jord i forbindelse med eksempelvis byggeri af veje, metro og supersygehuse. Derfor lander regningen i sidste ende hos skatteborgerne.