Abonnementsartikel

Per Aarsleff A/S avancerer fra en tredjeplads til førstepladsen i den danske bygge- og anlægsbranche.

MT Højgaard er snart ikke længere Danmarks største entreprenørkoncern. Den plads bliver til nytår overtaget af den aarhusianske entreprenør Per Aarsleff. Det skriver Børsen.

Aarsleff forventer at slutte 2013 med en omsætning på over syv milliarder kroner, mens Højgaard forventer at ende med en omsætning på syv milliarder kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og mens MT Højgaard har haft stort underskud i både 2011 og 2012, kunne Per Aarsleff fremvise solide overskudstal. Ligesom den jyske virksomhed faktisk ikke har haft underskud siden regnskabsåret 1990/1991.

Fleksibel organisation

Aarsleffs positive udvikling skyldes koncernens konservative tilgang til vækstmål, forklarer administrerende direktør Ebbe Malte Iversen.

- Inden for traditionelle anlægsopgaver udnytter vi de gode muligheder, det er i markedet. Vi fravælger faste vækstmål, som ville kunne tvinge os til at sige ja til dårlige eller risikable projekter. Vi har en fleksibel organisation, så vi kan trække os tilbage, når mulighederne ikke er der, siger Ebbe Malte Iversen til Børsen.

- Vi udnytter og udvikler hele tiden mulighederne for at øge gentagelserne i vores industrisegmenter fundering og rørteknik. Strategien er nu at udvikle aktiviteter i anlægsdivisionen, som også kan repeteres.

Var partner med Pihl

Lige som flere andre bygge- og anlægsvirksomheder har Aarsleff ledt tab i forbindelse Pihl & Søns konkurs. Tabet er opgjort til 30 millioner kroner, mens Aarsleff til gengæld har overtaget flere af de projekter, som de var fælles om sammen med Pihl.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det drejer sig blandt andet om opførelsen af Nørreport Station, en metrotunnel, Malmø Citytunnel og et havneprojekt i Stockholm, skriver Børsen.

Hvis du har abonnement på Børsen, kan du læse mere på Børsens hjemmeside ved at klikke her.