Abonnementsartikel

Entreprenad Live, en ny entreprenørmesse i Göteborg, fik sin debut i begyndelsen af september med et publikumstal på godt 8.000 besøgende.

269 udstillere, herunder store maskinproducenter som Volvo, Caterpillar, Hitachi, Komatsu og Liebherr, var repræsenteret på Entreprenad live - den nye vestsvenske maskinmesse, som fandt sted 4.-6. september.

- I det store og hele er vi tilfredse med messen. Vi har lagt et fundament, der fungerer. Der vil altid være noget, der kan forbedres, men det er mest detaljer, siger projektleder Peter Erikssson fra Entreprenad Live og uddyber:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi vil have et bedre flow i af- og pålæsningen, og vi vil gøre området mere kompakt.

Peter Eriksson fra firmaet Live Business arrangerede messen sammen med sin kompagnon Hans-Erik Kristensson.

- Nu lader vi udstillerne vurdere messen og ser, hvad de synes har fungeret godt og mindre godt, for at kunne videreudvikle messen og konceptet, fortsätter han.

Ting at forbedre

Med 8.034 besøgende over messens tre dage er arrangørernes forventninger indfriet.

- Det var svært på forhånd at vurdere, hvor mange gæster, der ville komme, men vi troede på forhånd på 7.000-9.000 besøgende, så vi er tilfreds med resultatet. Og det, vi hører fra udstillerne, er, at de har været godt besøgt, og at mange handler er blevet indgået, siger Peter Eriksson.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En del af udstillerne har dog udtrykt, at de gerne havde set flere besøgende, længere åbningstider og et mere kompakt og bedre planlagt udstillingsområde.

Jonas Jaenecke, der er administrerende direktør ved Delvator AB, mente, at messen som helhed var god:

- Men vi syntes, at der var lidt for få besøgende. Mange lokale kunder dukkede op, men der var ikke mange gæster langvejs fra, så der kan nok gøres lidt mere i markedsføring næste gang. Også åbningstiderne bør ses efter, og området føltes lidt rodet og udspredt. Det var ikke helt klart, hvor en stand begyndte og endte, og samtidigt kunne man blive i tvivl om, hvad der var gangareal og hvad der var standenes område, lød opsummeringen fra ham.

Peter Eriksson og Hans-Erik Kristensson vil til næste år arrangere en lignende messe på Ring Knutstorp i Skåne, og allerede nu har flere virksomheder bestilt plads.

- De største forskelle er, at vi her vil få lette lastvogne og lette varevogne, som kan afprøves på områdets testbane, siger Peter Eriksson.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den næste messe i Göteborg er planlagt til efteråret 2016, og allerede nu har flere udstillere vist interesse for at være med igen.