Abonnementsartikel

Nye fjernstyrede pladevibratorer og batteridrevne stampere er i fokus på Wacker Neusons stand på Kloakmessen i Fredericia.

Det bliver med et fokus på sikkerhed og arbejdsmiljø, at Wacker Neuson møder op på årets kloakmesse. Årsagen til dette fokus skal findes i en ny pladevibrator, som kan gøre arbejdet lidt nemmere. Wacker Neusons nye pladevibratorer, DPU80R og DPU110R, er nemlig fjernbetjent, så man kan på sikker afstand - og måske endda i tørvejr - betjene maskinen.

Wacker Neuson fortæller i en pressemeddelelse, at alle producenter har arbejdet med at reducere hånd- og armvibrationerne, men ingen har kunnet undgå dem helt, så længe, der er en fysisk forbindelse mellem den vibrerende plade og håndtaget, men fjernbetjeningen løser problemet helt. Samtidig er risikoen for at blive presset op mod eksempelvis siderne i en gravekasse helt væk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det helt afgørende er den hurtige reaktion og manøvredygtigheden på de nye pladevibratorer. Jeg var som udgangspunkt skeptisk overfor fjernbetjeningen, men de reagerer virkelig hurtigt og giver dermed mulighed for at komprimere rigtig effektivt, siger Kristen Holst Outzen fra Wacker Neuson.

DPU80R vejer 720 kg og slår med 80 Kn i en bredde på 670 eller 770 millimeter, mens DPU110R vejer 830 kg og slår med 110 Kn i en arbejdsbredde på 870 eller 970 millimeter.

Fælles for de fjernstyrede pladevibratorer og en anden nyskabelse fra Wacker Neuson - de batteridrevne stampere - er, at operatøren undgår udstødningsluften.

Stamper uden udstødning

Akkustamperne til opladning har samme komprimeringskapacitet som tilsvarende benzinstampere, men de har ifølge Wacker Neuson massive fordele for operatøren og det omgivende miljø og er samtidig særdeles økonomiske med lavere vedligeholdelsesomkostninger og cirka 55 procent lavere omkostninger til opladning sammenlignet med benzinforbruget.

- De kunder, der indtil nu har fået præsenteret akkustamperne, har været meget positive og interesserede. Wacker Neuson er det første firma med en stamper til opladning, og alle siger, at det er vejen frem, blandt andet fordi man kan køre med dem indendørs, og fordi operatøren undgår udstødningsluften, som kan være et stort problem eksempelvis i dybe udgravninger med ringe luftcirkulation, siger Kristen Holst Outzen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Akkustamperne findes i to versioner. Den lille AS30 er en specialstamper til komprimering i rørgrave. Den større AS50 er målrettet alle typer stamperopgaver.