Abonnementsartikel

Opkøbet skal skabe endnu bedre trafikløsninger for både trafikanter og vejentreprenører.

Den danske rådgivervirksomhed Traffic Team A/S er nu kommet på svenske hænder. Det er realiteten, efter den svenske ingeniørkoncern ÅF AB har overtaget aktiemajoriteten i den danske virksomhed. I praksis har ÅF AB overtaget 51 procent af aktiekapitalen i Traffic Team, mens Traffic Teams direktør Peter Garborg fastholder 49 procent af aktierne.

De to virksomheder har gennem en årrække løst opgaver for en række fælles kunder som Vejdirektoratet, danske kommuner og virksomheder, der beskæftiger sig med trafikafvikling i forbindelse med vejarbejder, intelligente transportsystemer og Smart City-løsninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der foregår en rivende udvikling på trafikområdet, hvor nye teknologier kan øge sikkerheden for alle typer af trafikanter og afhjælpe trafikkøer på vejene. Traffic Team har stor erfaring med de praktiske trafikforhold, og ÅF er stærk inden for analyser og tekniske løsninger. Sammen kan vi skabe innovative trafikløsninger til gavn for både trafikanter og kunder, siger Kenneth Habo, områdechef Trafik, ÅF Danmark.

Bedre samspil

Senest har Traffic Team udviklet en app til smartphones, så vejentreprenører hurtigt og på stedet kan få hjælp til at håndtere afspærringer i forbindelse med vejarbejde.

- Jeg ser frem til et endnu bedre samspil mellem vores to virksomheders praktiske erfaringer og tekniske kompetencer. For kunderne betyder det, at vi kan tilbyde en samlet pakke af rådgivning om trafikafvikling, trafiksignaler og ITS hos én og samme leverandør, siger Peter Garborg, direktør, Traffic Team.

Med overtagelsen af Traffic Team har ÅF i alt 170 medarbejdere i Danmark på kontorer i Herlev, Kalundborg og Randers.