Abonnementsartikel

Flere og flere får tilbudt sundhed på jobbet, viser undersøgelse fra Deloitte.

Det ser ud til, at der i den danske bygge- og anlægsbranche i stigende grad er kommet fokus på medarbejdernes sundhed. I hvert fald viser en ny opgørelse fra Deloitte, at der i stigende grad får tilbudt alt fra massage og motionsfaciliteter til frugtordning og arbejdsgiverbetalt vaccination. Eksempelvis har mere end hver femte adgang til motionsfaciliteter på jobbet, mens hele seks ud af 10 er omfattet af en sundhedsforsikring. Positivt, at branchen er fulgt med resten af arbejdsmarkedet, mener ekspert.

- Overalt oplever vi, at sundhedsydelser som en del af jobbet er et område i hastig vækst. Det gælder i bygge- og anlægsbranchen, som det gælder i de fleste andre brancher. Generelt ønsker flere og flere virksomheder at investere i, at medarbejderne har det godt, og mange ledere føler nok også, at de har i hvert fald et delvist ansvar for deres ansattes fysiske trivsel, siger partner i Deloitte, Thomas Frommelt, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alles interesse

At der eksempelvis stilles motionsfaciliteter til rådighed for mere end hver femte medarbejder siger meget om, hvor branchen er på vej hen, mener Thomas Frommelt.

- På mange arbejdspladser er det i dag sådan, at sundhed er blevet en naturlig del af dialogen om trivsel og jobtilfredshed. Samtidig er der også visse skattefordele for medarbejderne, idet for eksempel motionsfaciliteter til fitness og spinning er skattefrie, så længe de opfattes som en del af den almindelige personalepleje og er af begrænset økonomisk omfang, siger han.

Også massage og zoneterapi er så populært, at det i dag tilbydes til 35 procent af medarbejderne, ligesom tre ud af 10 har mulighed for at blive vaccineret.

- Igen er det et klart signal til medarbejderne om, at man tager deres helbred og fysiske trivsel alvorligt, uanset om der er tale om forebyggende behandlinger eller behandling af deciderede skader, der er opstået i forbindelse med arbejdet. Det er jo i alles interesse, at de ansatte har det godt, siger Thomas Frommelt.

Dyre sundhedstilbud

Ud over de mindre personalegoder har mere avancerede og dyre sundhedstilbud også fundet vej til branchen. Et udtryk for, at mange arbejdsgivere investerer massivt i sundhed, mener Thomas Frommelt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er klart, at når vi taler om sundhedsforsikringer og muligheden for at få sundhedstjek på for eksempel en privat klinik, er vi ofte oppe i priser, hvor der er tale om en betragtelig udgift for virksomheden. Alligevel er der mange virksomheder, der vælger at foretage netop den type investering, hvilket både bidrager til at nedbringe sygefraværet og samtidig også gør virksomheden mere attraktiv som arbejdsplads, siger han.

18 procent af medarbejderne i bygge- og anlægsbranchen har adgang til at dyrke firmasport, mens hele 53 procent får tilbudt en frugtordning.