Abonnementsartikel

Dækproducenten har udviklet et online værktøj til anlægsbranchen, som med nogle få klik angiver det korrekte dæktryk til opgaven.

Det er velkendt i branchen for anlægsmaskiner, at det ikke er en god forretning at køre med forkert dæktryk. Men hidtil har det været svært at vide, hvilket dæktryk er det optimale. Det er måske nu ved at ændre sig, idet Michelin har udviklet en lufttryksrådgiver, der gør det muligt for operatører hurtigt og enkelt at søge efter disse oplysninger ved hjælp af en hvilken som helst mobil enhed.

Systemet fungerer på den måde, at man indtaster køretøjets mærke og model på skærmen. Næste trin er at bestemme det optimale dæktryk for det lokale anvendelsesområde ved at angive maskinens arbejdshastighed, egenvægt og belastede vægt plus belastning, når ladet tippes, samt individuelle aksebelastning. Med de oplysninger regner Michelins lufttryksrådgiver sig hurtigt frem til et optimalt dæktryk for hver af køretøjets aksler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fordelene er for det første en øget sikkerhed, men samtidig har et korrekt dæktryk også en positiv indvirkning på dækkenes levetid og brændstofforbruget.

Tilgængelig nu

Dækkenes levetid forlænges, hvis man kører med korrekt lufttryk, eftersom det reducerer slitagehastigheden og gør dækkene mere modstandsdygtige over for skader.

Af sikkerhedsmæssige årsager er det vigtigt at køre med korrekt lufttryk, da det optimerer køretøjets køreegenskaber på transportveje og øger stabiliteten ved kørsel med høj last. Det nedsætter også risikoen for, at der opstår indre strukturelle skader på dækkene som følge af overophedning eller skader på slidbane eller dæksider forårsaget af udfordrende underlag.

Den gratis lufttryksrådgiver fås allerede nu og kan bruges af alle, inklusive motorteknikere, dækforhandlere og maskinoperatører samt chauffører. Du finder Michelins nye lufttryksrådgiver på producentens danske hjemmeside.