Abonnementsartikel

Hydrema har præsenteret lift med rækkevidde på op til 12,2 meter.

Hydrema har netop præsenteret sin nye lift med mandskabskurv, der er beregnet til brug sammen med MX Rail-gravemaskinerne. Det skete på Nordic Rail-udstillingen i Sverige.

- Vore konstruktører har ikke på noget tidspunkt været i tvivl om liftens specifikationer, da den jo skal dække behovet fra de mest krævende kunder, der arbejder på jernbanelinjer døgnet rundt. Nu er kranen med mandskabskurv klar til at køre ud på jernbanerne. Vi har haft konkrete forespørgsler både fra Danmark og Sverige, og vi har klart kunnet se et behov i markedet for effektivt materiel til brug ved opsætning og reparation af kabler og køreledninger, fortæller Hydremas Country Manager for Skandinavien, Morten Lemvig.

Rigelig rækkevidde

Samtidig betyder den nye elektrificering af jernbanenettet, at det er af største vigtighed, at bevoksning langs banen holdes i ave med jævnlige studsninger. Banedanmark opererer med en sikkerhedsafstand fra træer og anden bevoksning til køreledningerne på mindst ti meter for at sikre, at grene og andet ikke kommer i karambolage med køreledningerne og ødelægger dem. I praksis betyder det, at der er dømt kontinuerlig rydning af bevoksning inden for ti meters afstand fra miden af sporene.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

De ti meter klarer den nye Hydrema-lift med mandskabskurv i overlegen stil. Med tre hydrauliske udskud har den en rækkevidde på op til 12,2 meter.

- Liften er certificeret efter de europæiske standarder for mobile arbejdsplatforme og har kapacitet i kurven til to personer plus redskaber. I alt op til 200 kg. Kranen er specifikt designet til arbejde på jernbanen. Derfor kan den bevæge sig langs sporet med op til tre kilometer i timen også med folk i mandskabskurven. Samtidig er den udstyret med en drejekrans og en krøjemotor i stedet for hydrauliske stempler, som anvendes i lastbilkraner. Drejekransen og krøjemotoren gør det muligt at fastholde kranens position selv på skrånende spor med op til 180 mm forskel i sporhøjden, forklarer Morten Lemvig.

Sikkerheds-stop

Den nye MX Rail Lift et designet til hurtig montering på Hydremas gravemaskiner MX16 Rail og MX20 Rail. Den aftagelige liftkonsol sættes på maskinens bageste rail-modul, og den fjernes lige så nemt igen, hvis der er behov for, at gravemaskinen skal arbejde uden kran og lift.

- Under transport sættes mandskabskurven i specielle bøjler på liftkonsollen, og så er det hurtigt at montere den på kranen ved hjælp af et hurtigskifte. Når liften er i brug, kan alle funktioner i øvrigt styres med en fjernbetjening, siger Country Manager Morten Lemvig.

Kranen er venstremonteret, og et højde- og krøjestop-system sikrer, at den ikke kommer i karambolage med kørende tog i nabosporet, eller kommer i kontakt med aktive køreledninger.