Abonnementsartikel

Et ønske om totalleverancer fra kunderne har medført, at SuperAsfalt A/S nu både producerer, leverer og udlægger de forskellige asfalttyper, som markedet efterspørger.

Siden etableringen i 2016 har SuperAsfalt A/S primært arbejdet sammen med lokale asfaltudlæggere. Men en række bygherrer efterlyser en samlet løsning, hvor SuperAsfalt står for hele asfaltopgaven.

Det har betydet, at virksomheden derfor har investeret i en Vögele Super 1600-3 med en udlægningsbredde på 7,5 meter og en Vögele 800-3i, der kan lægge asfalt ned til 1,2 meter i bredden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dermed kan vi nu håndtere alle opgaver fra smalle cykelstier over by- og landeveje til store industriarealer og havneterminaler, fortæller adm. direktør Karsten Rasmussen fra SuperAsftalt A/S.

Han understreger, at fabrikken fortsætter med at levere til entreprenører, anlægsgartnere, materielstationer og andre, der selv lægger asfalten ud.

- Det er slet ikke muligt for os selv at udlægge al den asfalt, vi producerer. Og det er heller ikke meningen. Vi har et fantastisk samarbejde med mange professionelle kunder, der henter asfalten hos os og som så selv lægger ud. Det samarbejde skal fortsætte. Men mange har ekstremt travlt i øjeblikket og i stedet for at en række kunder går til andre aktører, har vi valgt at investere i en maskinpark, der gør det muligt for os at imødekomme kundernes krav til hurtig og professionel udlægning, siger Karsten Rasmussen.

Blandt de første strækninger, hvor det nye udstyr har været taget i anvendelse er blandt andet asfaltudlægning på Amagerbrogade og ved Metroen på Østerport Station samt en større vejstrækning i Høje-Tåstrup.

Moderne og energivenlig produktion

SuperAsfalt A/S etablerede i 2016 Danmarks nyeste asfaltfabrik, der ligger på Prøvestenen i København. Asfaltfabrikken har en kapacitet på 180 tons i timen og har lov til at producere hele døgnet. Derfor kan kunderne få leveret asfalt, når der er brug for det - også om natten, så trafikken generes mindst muligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med placeringen ligger fabrikken optimalt for adgang til råstoffer fra søvejen. De granitskærver og de olieprodukter, der indgår i asfalt, kommer nemlig ind med skib og losses ganske få meter fra værket, der udover traditionel asfalt også producerer en mere miljøvenlig asfalttype, der blandt andet indeholder bitumen og granulat fra genanvendt tagpap.

Uanset type og formål testes de forskellige asfaltprodukter og gennemgår en minutiøs kontrol.

- Ved etableringen af det nye asfaltværk investerede vi store summer i eget laboratorium, hvor alle de råstoffer og ingredienser, der indgår i produktionen af såvel BituAsfalt som traditionelle asfalttyper, testes omhyggeligt. Herudover vægtes dokumentation for sporbarhed og testresultater, så SuperAsfalt kan leve op til de strengeste krav, som en bygherre eller rådgiver måtte stille, understreger Karsten Rasmussen.