Abonnementsartikel

Svigtende betaling i millionklassen knækkede nakken på tidligere gazelle-virksomhed, som nu er åbnet i et nyt selskab med investorkreds i ryggen.

Det er angiveligt en stor byggeopgave i Nordsjælland, som endte med at give Hovedgård Entreprenørforretning, som har til huse i Hovedgård nord for Horsens, så store likviditetsproblemer, at man måtte dreje nøglen. Det skriver Horsens Folkeblad.

- Hovedentreprenøren holdt et meget stort beløb tilbage - et krav i underkanten af 10 millioner kroner - og så var der ikke likviditet til at fortsætte driften, siger kurator Søren Christensen Volder, partner i Bech-Bruun i Aarhus, til avisen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En række kreditorer skulle have penge i klemme i konkursen. Men Hovedgård Entreprenørforretning eksisterer endnu. Eller rettere igen.

Det nye selskab er stiftet 26. juni, mens den gamle udgave syv dage forinden skiftede navn til "Datoselskabet 19. juni 2019".

Ejerkreds af kendte byggefolk

Hovedgård Entreprenørforretnings hjemmeside, heff.dk, er fortsat aktiv. Her finder man en række af store, kendte byggefirmaer på referencelisten.

Blandt disse er KTerhvervsbyg. Der er sammenfald mellem ejerkredsen bag KT og det nye Hovedgård Entreprenørforretning, men derudover skulle de to virksomheder ikke have noget med hinanden at gøre, skriver Horsens Folkeblad.

Direktør og ejer af det konkursramte firma er Karsten Würtz Hammer. Han fortsætter som direktør i det nye selskab, hvor han også er med i ejerkredsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Horsens Folkeblad har snakket med bestyrelsesformanden for det nye selskab. Han hedder Poul Erik Andersen, og er partner i advokatfirmaet LRP fra Horsens.

- Vi ser med fortrøstning på fremtiden. Der er en stærk ledelse bag selskabet, og den nye investorkreds havde ikke ansat Karsten Hammer som direktør, hvis man mente, at virksomheden var dårligt ledet, siger Poul Erik Andersen til avisen.

Størstedelen af de godt 30 medarbejdere i det konkursramte selskab er med i den nye udgave.

Det er ikke lykkedes at komme igennem til hverken Karsten Hammer eller kurator Søren Christensen Volder inden deadline.