Abonnementsartikel

Der er kastet grus i maskineriet i forhold til at finde Københavns kommende byggematerialer.

Der har i den seneste tid været store diskussioner om, hvor københavnerne skal finde råstofferne til byggeriet i de kommende år. Man er ved at løbe tør for især grus i nærområdet, så rundt om på Sjælland er der planlagt ny råstofudvinding - ofte med naboklager til følge.

Men nu har naboerne fået udsættelse - og hovedstaden har ramt en mur i jagten på sine byggematerialer. Det skriver Frederiksborgs Amtsavis. Lige før jul lød det nemlig i en afgørelse fra miljø- og fødevareklagenævnet, at man bør foretage en miljøvurdering af de områder, som ender i planen, før områderne i det hele taget bliver udpeget til interesseområder. Det har sat hele Råstofplan 2020 på hold. Og det er Kim Rockhill (S), der er formand for Region Hovedstadens Miljøudvalg, grundigt utilfreds med. Han mener, at man med afgørelsen markant fordyrer processen med udvælgelse af råstofområder og udtaler følgende til amtsavisen:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er nu ved at lade vores jurister granske indholdet af afgørelsen, og hvilke konsekvenser den får. Det er jo en afgørelse, som ikke kan ankes videre, og hvis den står ved magt, får den meget store konsekvenser for vores videre arbejde, lyder det blandt andet.

Der er endnu uvist, hvad resultatet af afgørelsen helt præcist kommer til at betyde for entreprenørerne i hovedstadsområdet.