Abonnementsartikel

Ved årsskiftet har Züblin etableret forretningsenheden Byggeri & Anlæg Vest med base i Aarhus.

Selvom hovedkontoret allerede ligger ved den jyske hovedstad, har entreprenørvirksomheden Züblin oprettet en ny enhed, som skal skaffe flere opgaver i Vestdanmark.

Züblin er nok mest kendte for de store projekter i hovedstadsområdet som Blox, Axel Towers, metro til Nordhavn og højhuse i Carlsberg Byen, men de seneste år har virksomheden også satset på mindre bygge- og anlægsprojekter som Sydhavn Genbrugscenter og Helsingør Kraftvarmeværk samt flere mellemstore projekter i Vestdanmark. Med oprettelsen af den nye forretningsenhed træder Züblin nu for alvor ind på markedet for byggeri og anlæg i Vestdanmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I første omgang gælder det om at gøre mulige samarbejdspartnere bevidste om, at Züblin er til stede i Vestdanmark og tager nye projekter ind, siger teknisk direktør Jens Bastrup.

rich-media-2
Jens Bastrup, teknisk direktør for Züblins forretningsenhed Byggeri & Anlæg Vest. Pressefoto: Züblin.

Han er ansat som teknisk direktør for forretningsenheden, der får base på Züblins hovedkontor ved Aarhus.

- Det er et spændende marked, og vi har en forventning om at gå efter kontor- og boligbyggerier, uddannelsesinstitutioner samt industrianlæg - og gerne de mere komplekse af slagsen, forklarer Jens Bastrup, som begrunder det sidste med, at Züblin er en del af en stor international koncern, og derfor trækker på både teknisk knowhow, finansiel styrke og internationale teams.

Erfaring fra de store

Jens Bastrup har stor brancheerfaring og har tidligere været i Skanska og Aarsleff samt i MT Højgaard, hvor han var sektionsdirektør. Jens Bastrup har desuden stået i spidsen for flere store anlægsprojekter i Asien og Afrika.

Oprettelsen af den nye forretningsenhed betyder, at Züblin nu fokuserer sine bygge- og anlægsaktiviteter i Danmark i to selvstændige forretningsenheder med hver deres geografiske sigte: Byggeri & Anlæg Øst under ledelse af teknisk direktør Per Engsø og kommerciel direktør Henrik Bruun samt Byggeri & Anlæg Vest under ledelse af teknisk direktør Jens Bastrup. Steen Hager Nielsen fungerer som kommerciel direktør for Byggeri & Anlæg Vest i opstartsfasen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udover de to forretningsenheder for byggeri og anlæg har Züblin også en specialiseret afdeling, der udfører funderingsopgaver i hele Danmark, herunder pælefundering, spuns- og ankeropgaver samt byggegruber i totalentreprise.