Abonnementsartikel

Entreprenørenheden har iværksat en række tiltag, som skal sikre, at alle medarbejdere har kompetencerne til sikker afspærring ved vejarbejde.

Entreprenørenheden i Aarhus Kommune har strammet op på procedurerne og uddannelsen af medarbejderne, efter to medarbejdere i foråret i 2019 lavede en afspærring, der nu har vist sig at være i strid med Arbejdsmiljølovgivningen. Sagen fandt sted, da Entreprenørenheden stadig hed Natur og Vejservice og havde en anden ledelse.

Aarhus Kommune modtog i april 2019 et borgertip om løse chaussésten på kørebanen på Løgtenvej tæt ved krydset Løgtenvej/Kirkeholtvej. Det blev vurderet, at der var behov for akut indsats, og to medarbejdere blev hurtigt sat på opgaven.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De to medarbejderes afspærring og skiltning opfyldte imidlertid ikke kravene, og det blev fotodokumenteret af Arbejdstilsynet, som også talte med de pågældende medarbejdere på stedet. Sagen blev siden meldt til politiet, som har orienteret chefen for Entreprenørenheden om, at enheden kan imødese et bødeforlæg på 140.000 kroner for at have overtrådt Arbejdsmiljøloven. Kim Gulvad Svendsen, chef for Entreprenørenheden, fortæller, at der er iværksat en række tiltag for at hindre lignende sager.

Episoden er meget beklagelig.

Chef for Entreprenørenheden Kim Gulvad Svendsen

Aarhus Kommune

- Episoden er meget beklagelig. Da jeg blev bekendt med den, iværksatte vi en række tiltag for at sikre, at alle medarbejdere har de rette kompetencer og den nødvendige viden. Samtidig har vi fokus på at sikre, at denne viden konkret afspejler sig i en korrekt optræden, når vores medarbejdere er i aktion, siger han.

Overtrædelsen af Arbejdsmiljøloven består i, at medarbejderne ikke havde opstillet den lovpligtige afspærring og skiltning på arbejdsstedet, og derved har bragt dels deres egen og dels andre trafikanters sikkerhed i fare.