Abonnementsartikel

Anlægsgartnerfirmaet MøllerLøkkegaard er første køber øst for Storebælt af Giants elektriske minilæsser.

- Det er virkelig behageligt, at den ikke larmer. Faktisk er den så lydsvag, at vi skal have monteret bakalarm på den, så folk tæt på bliver gjort opmærksomme på, at vi arbejder på stedet.

Den begejstrede udtalelse gælder en ny, elektriskdrevet Giant G2200E minilæsser og kommer fra Brian Rasmussen, formand hos anlægsgartnerfirmaet MøllerLøkkegaard fra Ringsted. Maskinen blev leveret midt i juni af Bay Christensen, Rønnede.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Her er det maskinfører Filip Petersen, der arbejder med læsseren.

Brian Rasmussen befinder sig på en byggeplads i et københavnsk beboelseskvarter, hvor den elektrisk drevne minilæsser er i fuldt sving.

Ingen støj, der forstyrrer

Maskinens listen omkring giver en fordel i forhold til naboerne.

- Med den her minilæsser kan vi også arbejde tidligt om morgenen uden at forstyrre folk, der sover, fortæller Brian Rasmussen.

Læsseren kan løfte op til 2200 kg. Dens arbejdsvægt er 2650 kg, så den kan flyttes med en almindelig maskintrailer,

rich-media-3
Fra venstre sælger Martin Hessner fra leverandøren, Bay Christensen, og indehaver Anders Møller fra køberen, MøllerLøkkegaard. Det er den første elektrisk drevne Giant minilæsser, der er solgt øst for Storebælt.

Ifølge formanden er der ingen begrænsninger i maskinen ydeevne i forhold til en tilsvarende dieselmaskine.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den kan fuldstændigt det samme som en tilsvarende dieseldrevet Giant minilæsser.

Minilæsseren fås med tre forskellige batteristørrelser på henholdsvis 250, 375 og 500 Amp. Det midtsjællandske anlægsgartnerfirma har valgt det største batteri til den nye maskine, der i øvrigt er leveret med skovl og pallegaffel.

Strategi for grøn omstilling

Investeringen i en elmaskine er ikke nogen tilfældighed. Hos MøllerLøkkegaard tror man nemlig på, at det er vejen frem.

- Vi har en strategi, der går ud på at gennemføre en grøn omstilling i vores firma. Det er godt for miljøet og klimaet, men jo også for vore medarbejdere, lyder det fra Anders Møller.

- Som model kender vi denne Giant minilæsser godt i forvejen og har gode erfaringer med den. Vores eneste betænkelighed ved at vælge en elektrisk drevet udgave er batteriets levetid, men vi har tillid til, at det nok skal fungere, tilføjer han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-6
Maskinen kan løfte 2,2 ton.

Automatisk parkeringsbremse

- En smart og sikkerhedsmæssigt god detalje ved den her maskine er, at den har automatisk aktivering af parkeringsbremsen. Den løsnes automatisk, når maskinen sættes i gang igen, fortæller Anders Møller.

Den elektrisk drevne minilæsser til MøllerLøkkegaard er den første, Bay Christensen har leveret.

- Det er den første elektrisk drevne Giant minilæsser, der er solgt øst for Storebælt. Men vi forventer helt klart, at salget af disse maskiner vil udvikle sig fremover, siger maskinsælger Martin Hessner fra Bay Christensen.