Abonnementsartikel

Den danske importør af de engelske JCB entreprenørmaskiner, Nicolaisen & Larsen A/S, fejrer sit 50 års jubilæum i oktober

Den 8. oktober er det 50 år siden, de to kolleger og venner Andreas Nicolaisen og Herluf Larsen stiftede Nicolaisen & Larsen A/S. Siden 1975 har virksomheden med hovedsæde i Ulfborg i Vestjylland været synonym med JCB-mærket og har formået at udvikle sig til den største privatejede importør af JCB i Europa.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Firmajubilæet fejres med tre gange åbent hus arrangementer: 27. september sker det på hovedkontoret i Ulfborg i det vestjyske. Den 4. oktober kommer festen til Fyn og Vissenbjerg-afdelingen, og den 11. oktober lukker Benløse-afdelingen dørene op for de sjællandske gæster. Alle dage fra klokken 11 til 17.

- Vi håber, at rigtig mange af vores kunder, leverandører og samarbejdspartnere finder vej til vores åbent hus arrangementer. Det bliver nogle hyggelige dage, hvor man til en gang stegt flæsk med persillesovs kan få vendt verdenssituationen med gamle og nye bekendte og få et indblik i den nyeste udvikling inden for vores produkter, siger Nicolaisen & Larsens administrerende direktør Mads Pedersen.

Vestjysk soliditet

Nicolaisen & Larsen blev til på baggrund af de to stifteres flerårige samarbejde. De opkøbte og reparerede brugte biler, og efterhånden kom landbrugsmaskiner med. I 1962 besluttede de sig så for at stifte et fælles aktieselskab.

Herluf Hansen døde allerede i 1964, hvorefter Andreas Nicolaisen drev firmaet videre alene. I 1998 overtog hans børn Susanne og Peder Nicolaisen roret, som de holdt fast i, til den nuværende medejer og direktør, Mads Pedersen, tog over i 2008 efter at have arbejdet i virksomheden i en årrække. Susanne og Peder Nicolaisen er i dag medejere og bestyrelsesmedlemmer.

- Jeg er stolt af at have været med i virksomhedens udvikling i mange år og over nu at have den daglige ledelse. Det er en solid virksomhed med gode vestjyske rødder, som vi skal holde fast i, selv om vi har udvidet med afdelinger både på Fyn og Sjælland, siger Mads Pedersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Senest har Nicolaisen & Larsen oprettet datterselskabet JCB Landpower, som har forhandlere over hele landet og er specialiseret i JCB's sortiment rettet mod landmænd og maskinstationer.