Abonnementsartikel

Tvis Vognmandsforretning A/S har sikret sig en importaftale af minikraner fra italienske Jekko. Aftalen giver nye perspektiver for den vestjyske virksomhed.

Blækket var knapt tørt på importaftalen mellem Tvis Vognmandsforretning og italienske Jekko i midten af november, før de første minikraner stod på førstnævntes adresse lidt syd for Holstebro. Den danske virksomhed har knap 30 års erfaring i kranbranchen.

- Vi følte et behov for et supplement til vores mobilkraner og lastbilkraner. Ved at etablere et samarbejde med Jekko får vi muligheden for at være totalleverandør til branchen og på den måde selv klare alle opgaver på byggepladsen, siger Preben Sørensen, direktør i Tvis Vognmandsforretning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I den tunge ende

Ved at etablere et samarbejde med Jekko får vi muligheden for at være totalleverandør til branchen og på den måde selv klare alle opgaver på byggepladsen.

Preben Sørensen

direktør, Tvis Vognmandsforretning

Tvis Vognmandsforretning løser mangeartede opgaver - lige fra normal vognmandstransport, kranarbejde, montage- og opstillingsarbejde og til specialtransport af overdimensioneret gods. De to nye minikraner - SPX527 og SPX1275 - hører med deres løfteevne på henholdsvis 2700 kg og 7500 kg til i den tunge del af spektret.

- Der er mange små kraner på markedet i Danmark i dag. Vores to nyanskaffelser hører til i den tunge ende, da det i vores øjne er her, den største efterspørgsel er. Vi kan godt skaffe mindre modeller og møde behovet der, men det er for os klart, at det største marked vil blive dækket med vores to nye minikraner, udtaler Preben Sørensen.

Det er især arkitekternes fantasi, som åbner op for et større marked for Jekko minikraner og deres mange funktionaliteter.

- Når der tegnes utraditionelt, giver det udfordringer, både når bygningen skal opføres, og i tilfælde af at der skal udskiftes en rude eller noget af facaden efterfølgende. Det kan hurtigst vise sig, at der ikke er fysisk plads til den traditionelle løsning, hvor et element hejses ind, forklarer Poul Clemmensen, der er specialist i kraner, og som er vognmandsforretningens omdrejningspunkt for den nye import af Jekko, i samarbejde med Ove Nordskov, indehaver af Tvis Vognmandsforretning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Størst i Skandinavien

Kranerne gemmer automatisk alle kommandoer og positioner, den arbejder i, så ved at koblet den til en computer kan virksomheden se alt, hvad den har udført og med hvilken belastning.

Eksempelvis kan SPX1275 løfte de førnævnte 7500 kg, som max. belastning. Den kan dog løfte 1500 kg op i 18 meters højde.

- Den er den største af sit art i Skandinavien, og SPX527 er den største i Skandinavien, som kan udstyres med en manipulator, forklarer Poul Clemmensen.

Begge modeller kommer med hydraulisk "fly jib", hvor vinklen kan justeres med fjernbetjeningen under arbejdet.

- Det er et af de steder, hvor Jekko minikraner adskiller sig fra resten af markedet, siger Poul Clemmensen.