Abonnementsartikel

Danjord A/S har indkøbt en Wacker Neuson EW100 og syv ET18, som er 1,8 ton maskiner på bånd.

Wacker Neusons 10 tons gravemaskine EW100 på hjul var udgangspunktet for en handel med Danjord - men kunden endte med at købe i alt otte gravemaskiner.

- Vi havde to fabrikater af mobile gravemaskiner på prøve. Føreren var stemt for Wacker Neuson maskinen, som han i øvrigt også havde kørt, da vi i en periode lejede en maskine ind. I forlængelse af aftalen om EW100 fortsatte vi dialogen, så der kom syv 1.800 kg maskiner med i handelen, siger værkfører og maskinindkøber Jan Dyrlund fra Danjord i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hjulgravemaskinen på 10 ton er en ny maskintype i den størrelse hos os. Den er smidig og lettere at komme rundt med end en rendegraver, og så kan den krøje rundt om sig selv. Vi har fået den med tre-delt bom, så den kan arbejde på meget snæver plads, fortsætter han.

- I første omgang arbejder den med vandforsyning i Aarhus, og senere er der diverse fjernvarmeopgaver i byen, og ellers bliver det forskellige typer opgaver primært i byområdet. EW100 har jo den store fordel, at den selv kan bevæge sig rundt til opgaverne, siger Jan Dyrlund.

Positive tilbagemeldinger

10-ton maskinen har fast fører, og det har en del af Wacker Neuson ET18 også. De syv maskiner erstatter tilsvarende størrelser maskiner af et andet mærke, og én af førerne har haft en maskine på prøve i en periode.

- Indtil videre har jeg kun hørt positivt fra de medarbejdere, der har kørt med de nye maskiner. De er ude på mange forskellige typer opgaver. Vi har gartnerafdeling, så de kan indgå i arbejdet med grønne anlæg, de er med på belægningsopgaver og andre småopgaver, siger Jan Dyrlund.

Danjord råder i alt over cirka 30 gravemaskiner under 10 ton. Firmaet har også et stort antal større gravemaskiner. Jan Dyrlund står i spidsen for et værksted med seks medarbejdere. De tager sig selv af de fleste serviceopgaver på maskinerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Danjord har i øjeblikket cirka 220 medarbejdere, som løser mange typer jordopgaver og er specialiseret i anlæg af multibaner, kunstgræsplæner og lignende.