Abonnementsartikel

Compacttilt har scoret to nyhedsstjerne fra Agromek. Alle mekaniske dele er skabt til dette ene produkt med henblik på at optimere funktionen.

- Vi blev opfordret til at udvikle et tiltprodukt, der på én gang var stabilt, havde et minimalt antal sliddele, og kunne kippe alle gravemaskinens skovle uden at gå på kompromis med gravemaskinens graveegenskaber. Vores løsning kom til at hedde Compacttilt, siger Maria Gade fra 380Invent, der er virksomheden bag Compacttilt, der har modtaget to nyhedsstjerner af Agromek.

Compacttilt er en tiltfunktion, der monteres mellem entreprenørmaskinen og graveredskabet. Den gør det muligt at tilte graveredskabet 50 grader til hver side, og da den hydrauliske tiltfunktion er indbygget i redskabet, er der ingen udragende stempler forbundet med løsningen, der desuden også har hurtigskift og er konstrueret til at opnå en lav indbygningshøjde. Der har under udviklingen af tiltet været fokus på, at entreprenørmaskinens kræfter ikke måtte påvirkes, og det er ifølge virksomheden lykkedes i kraft af den lave indbygningshøjde. Derudover har det også været vigtigt at minimere antallet af sliddele, samtidig med at disse er udskiftelige.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lav indbygningshøjde

- Det unikke ved Compacttilt er indbygningshøjden, men produktet adskiller sig også fra lignende produkter ved at indeholde ny teknologi, der gør konstruktionen utrolig enkel. For eksempel fylder Compacttilt ikke ud over fæstet, og derfor behøver man ikke at grave større render, end den konkrete opgave kræver. Samtidig er compacttiltet fremstillet i et sammenspil af højstyrkestål og hærdet stål, og tilsammen gør det løsningen utrolig stabil og stærk. Teknologien, som er kernen i compacttiltet, er patentanmeldt, og alle de mekaniske dele er udviklet til lige præcis dette compacttilt - det indeholder ingen standarddele, der kan føre til en kompromisløsning. Vi er både udvikleren, konstruktøren og producenten af compactiltet, der er et kvalitetsprodukt, hvor hver en konstruktion og materialevalg er optimeret udfra det mål at skabe det bedste tiltprodukt, siger Maria Gade om den danskudviklede løsning.

Compacttilt kom på markedet for to år siden, og 380Invent har bevidst prioriteret en langsom introduktion for at være sikker på at kunne følge alle produkter til dørs. Inden lanceringen har udvikling, test og afprøvning af produktet taget tre år.

- Markedet har taget godt imod Compactttilt, og vi oplever slutkunders genkøb af produktet. Vores forventede salgstal er også indfriet. Compacttiltet har tidligere været præsenteret på landets dyrskuer på vores forhandleres stande, men Agromek bliver vores første messe. Compacttilt sælges kun igennem forhandlere, og derfor har vi ikke i hverdagen megen kontakt med slutbrugerne - dem vil vi gerne møde. Samtidig kommer mange af vores forhandlere også på messen, og dem vil vi gerne give muligheden for at henvise deres kunder til os for en ydeligere gennemgang af produktet, siger Maria Gade.