Abonnementsartikel

Vester Hæsinge Maskinstation A/S valgte at indregistrere deres nye Schaeff hjulgraver. Det giver firmaet besparelser på andre områder.

Det er ikke hver dag, man ser en mobil gravemaskine med en 12 tons anhænger komme kørende på landevejen. Men sådan et sæt bestående af en Schaeff TW110 gravemaskine og en Western entreprenørvogn med tip har Vester Hæsinge Maskinstation A/S nu investeret i og indregistreret med nummerplader.

Trods den sidste del af firmanavnet er det entreprenørforretningen, Jørn Bertelsen og hans medarbejdere koncentrerer sig om - primært reparationer af kloaker, forsyningsledninger og dræn. Beslutningen bag investeringen i det rullende makkerpar har en speciel forhistorie.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Inden da havde vi prøvet at ryste posen for at finde ud af, om arbejdsgangene kunne gøres på en anden og mere effektiv måde. Vi kom så frem til, at vi havde brug for en mobil gravemaskine i otte-ti tons klassen, fortæller Jørn Bertelsen, ejer af maskinstationen, og tilføjer:

- Maskinen skulle være indregistreret, sådan at den kunne køre med anhænger, som vel at mærke skulle være synet til godstransport. Den kombination havde jeg ikke set før. På den måde kunne vi have materiel med ud til kunden, fx gravekasser, skovle og skiltemateriale. Derved kunne vi pr. opgave spare en traktor og en vogn.

Bunker af research

Men en ting var, hvordan Jørn Bertelsens behov for en ny maskine så ud, noget andet var at finde sådan en maskine. Han deltog selv flittigt i jagten på at finde den rigtige løsning, bl.a. i samarbejde med synsmyndighed. Han fandt sin løsning hos Maskinhuset, som han ikke tidligere havde handlet hos.

I begyndelsen af marts i år blev den nyregistrerede Schaeff TW 110 leveret til Jørn Bertelsen sammen med den nyregistrerede Western-vogn.

Den mobile gravemaskine vejer godt 11 tons og er udstyret med firhjulstræk, firhjulsstyring, krabbestyring og hydraulisk udtag til tip på anhænger. Bremserne er forstærket med bremseventil for at kunne køre med den 12 tons tunge anhænger. Andet ekstra udstyr er Engcon rotortilt, centralsmøring og lysbom med LED-lygter samt dozerblad både foran og bagpå.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dieselmotoren er en ny Deutz EU Stage 4 med 116 hk og katalysator, som både er selvrensende og vedligeholdelsesfri. Den maksimale kørehastighed er 36 km/t.

Maskinen skiller sig ud med sine tre uafhængige hydrauliske kredssystemer, der sikrer, at den på fuld kraft kan arbejde og køre samtidig. Den er derudover bygget med vendbar kølepropel.