Abonnementsartikel

Scantruck har etableret en afdeling for intelligent maskinstyring og præsenterer senere på måneden en ny model fra Komatsu.

Intelligent Machine Control (IMC) er i fokus, når Scantruck præsenterer ny dozer den 19. august. Det sker i en grusgrav ved Hedensted.

- Fremtiden kommer, lover firmaet i en pressemeddelelse. Produktchef Kasper Vissing supplerer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der bliver tale om dansk premiere på Komatsu-dozeren D65PXI-18 med fuldautomatisk maskinstyring. I entreprenørfirmaet Ejvind Laursens grusgrav på Remmerslundvej ved Hedensted sætter vi fuldt fokus på IMC . Komatsus egen intelligente maskinstyring på D65PXI-18 dozeren er faktisk en bid af fremtiden. Alle er velkomne til at være med, og vi håber naturligvis, at rigtig mange maskininteresserede kigger forbi.

Ifølge Scantruck er D65PXI-18 den mest anvende Komatsu-dozer i Danmark på markedet, der rummer dozermodeller fra 9.000 til 42.000 kg.

Egen IMC-afdeling

IMC tages alvorligt hos producenterne. Og Scantruck har etableret sin egen afdeling for intelligent maskinstyring for til enhver tid at have den nødvendige knowhow i huset.

Med på holdet er specialist i maskinstyring, Jan Larsen, der betegner Komatsus system som noget af det bedste på markedet. Komatsu har bygget sit IMC-system på en base af Topcon-styring, men har udvidet med en række ekstra funktioner, som blandt andet giver mulighed for at styre track-slip og motoromdrejningerne på en dozer via den intelligente styring.