Abonnementsartikel

Brancheforeningen, Danske Maskinstationer og Entreprenører, DM&E, havde stort rykind til Vidensdage 2018.

Parkeringsvagterne foran Vingsted Hotel og konferencecenter ved Vejle havde en meget travl torsdag morgen den 18. januar, som var første af i alt to kursusdage i det årlige DM&E Vidensdage.

Ikke mindre end 250 medlemmer af brancheforeningens maskinstations-, entreprenør-, kloakmester og skoventreprenørvirksomheder var mødt op til dage med faglig viden, kolleger og hyggeligt samvær.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fagligt, skarpt og værdiskabende. Sådan indledte branchedirektør, Bent Juul Jørgensen velkomsttalen om det tema DM&E Vidensdage 2018 skulle handle om. Dernæst holdt den tidlige professionelle fodboldspiller, Knud Herbert Sørensen og nuværende Hr. direktør for Middelfart Sparekasse, et oplæg om det at skabe en god arbejdsplads. Han spillede bolden op til det, at give ansvar, skabe arbejdsglæde og en god arbejdsplads ved en have det som en primær forretningsstrategi.

Vi lægger stor vægt på, at have et højt fagligt niveau, og det opnår vi blandt andet ved at have indlægsholdere, der har en ny og relevant viden, som de forstår at formidle.

Konsulent Søren Christensen

DM&E

Stort udbud

Mængden af oplæg og workshops kunne umiddelbart godt virke overvældende, men hver af de fire brancher havde et separat spor. Søren Christensen, der er konsulent for entreprenørernes afdeling i brancheforeningen, forklarede, at samtlige tidspunkter for start og slut var de samme. Derved har deltagerne mulighed for at vælge et andet område, eller vedblive at høre nye indlæg om samme tema, uden det går ud over kontinuiteten.

- Vi lægger stor vægt på, at have et højt fagligt niveau, og det opnår vi blandt andet ved at have indlægsholdere, der har en ny og relevant viden, som de forstår at formidle. Men det handler også om netværk, og derfor er der er der indlagt et frikvarterer efter hvert af de mange indlæg. Og her sker der også virkelig meget, understreger Søren Christensen.

Nye horisonter

At DM&E Vidensdage til fulde lever op til sig navn, var der ikke tvivl om, da maskinfører Kristian Jepsen fra Benny Andersen A/S i Esbjerg og kontormedarbejder Rikke Petersen fra GSCanlæg A/S i Gørlev blev spurgt om, hvorfor de var kommet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Skal jeg sige det kort, handler det om at få nye horisonter, ny viden og snakke med kolleger om hvordan det går i deres forretninger. Konkret har det handlet om klimatilpasning, og derfor har jeg været til indlæg om LAR løsninger og fået ny og brugbar viden om permeabel vejbelægning, siger Kristian Jepsen.

- For mit vedkommende har jeg fokus på den administrative side, og derfor har jeg fulgt det spor, der har handlet om projektstyring, og det har været særdeles udbytterigt, fortæller Rikke Petersen.