Abonnementsartikel

Forbindelsen over Femern Bælt er på dagsordenen, når der til maj er konference i Malmø.

Malmø er i år vært for Femern Bælt Dagene 2018. Arrangementet samler foreninger, erhvervsliv, politikere, forskere, og kulturliv fra Tyskland og det meste af Norden og EU til to dages konference om udvikling af hele Femern Bælt-regionen og betydningen af den kommende faste forbindelse.

Det forventes, at mere end 800 deltagere fra Danmark, Tyskland, Sverige og Norge vil lægge vejen forbi Malmø den 28. og 29. maj 2018.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Placeringen af årets Femern Bælt Dage i Sverige understreger Femern-forbindelsens betydning som byggesten for udvikling af hele vores region. Den vil bidrage til at gøre hele regionen endnu mere attraktiv for virksomhederne og et sted, hvor mange mennesker har lyst til at arbejde og leve deres liv, siger Claus F. Baunkjær, administrerende direktør hos Femern A/S.

Placeringen af årets Femern Bælt Dage i Sverige understreger Femern-forbindelsens betydning som byggesten for udvikling af hele vores region.

Administrerende direktør Claus F. Baunkjær

Femern A/S

Det er fjerde gang, at Femern Bælt Dagene holdes. Valget af Malmø er ikke tilfældigt. Skiftende svenske regeringer har gennem årene bakket varmt op om Femern Bælt-forbindelsen, og allerede da det i begyndelsen af 1990'erne blev besluttet at bygge Øresundsbroen, foreslog svenskerne, at Danmark skulle arbejde for også at få en fast forbindelse over Femern Bælt. Det var danskerne klar til.

Der er med Øresundsbroen skabt et dansk-svensk jobmarked, og kulturelt er der også sket noget. Forventningerne til den kommende Femern-forbindelse er ligeledes store.

- Lige præcis i Malmø, ved man godt, hvad faste forbindelser kan. Øresundsforbindelsen har gjort en afgørende forskel i forhold til samarbejdet og relationerne mellem Danmark og Sverige, ligesom Storebæltsforbindelsen bandt Vest- og Østdanmark sammen på en helt ny måde, som alle i dag heldigvis anser for en selvfølge, siger Claus F. Baunkjær.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Partnerskabet String, som repræsenterer mere end 11,5 millioner indbyggere i Tyskland, Danmark, Norge og Sverige, Femern Bælt Komitéen, regionens virksomheder samlet i Fehmarnbelt Business Council samt Region Skåne, Malmø Stad og Femern A/S arrangerer i fællesskab konferencen.