Volvo har som så mange andre producenter et hav af forskellige størrelse gravemaskiner. Men hvilke, der sælger bedst, afhænger af verdensdel.

Alting er bare større i USA. Sådan lyder en velkendt frase, og det passer på også ganske ofte.

Men det gælder ikke, når Volvo Construction Equipment kigger på, hvilke af deres gravemaskiner der sælger bedst.

Den svenske mastodont inden for entreprenørmaskiner har lavet en opgørelse illustreret med en grafik over, hvilke størrelser gravemaskiner der sælger bedst fordelt over verdensdele.

I Nordamerika er det noget overraskende de mindste maskiner fra svenskerne, der er de største sællerter. De kompakte gravere op til omkring otte ton ligger øverst i salgsstatistikkerne.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Fra vest til øst

I Vesteuropa og i Kina er favoritterne meget lig hinanden. I Vesteuropa har man en forkærlighed for svenskernes modeller mellem seks og 12 ton. Kigger man på hele Europa er det Volvos gravemaskiner på fem ton som er nummer et.

I Kina bliver der solgt flest gravemaskiner på mellem seks og otte ton. Som en bonusinfo fortæller grafikken, at gravemaskinsalget blev fordoblet i 2017 i verdens mest folkerige land.

Store drenge også med

Når Nordamerika, Europa og Kina alle er mest begejstrede for at købe mindre Volvo-gravere, kan man få den tanke, at det er fordi Volvo er bedst til at lave de små maskiner. Men andre steder er det væsentlig større Volvo-gravere, som hitter.

I Indien er det gravemaskinerne på 18-25 ton, der bliver kørt flest af fra blokvognene. Volvo fortæller videre, at der tre år i træk har været en stigning af salget sammenlignet.

I APAC - landene der ligger ud til det vestlige Stillehav - er de også glade for de tunge drenge. APAC er den spiller på markedet, når det kommer til at købe maskiner til minedrift. Og som det fleste sikkert ved og har set alskins billeder af, så kræver minedrift det allerstørste maskineri overhovedet.

I APAC er 50 procent af alle solgte Volvo-gravamaskiner i 20 ton-klassen.