sonsoreret-indhold

Abonnementsartikel

Står du og mangler nye maskiner enten til din entreprenørvirksomhed eller til eget privatforbrug, har du måske allerede haft overvejelsen: Er nye maskiner bedre end brugte maskiner?

Prisen vil ofte være den primære forskel, når du stiller en ny og en brugt maskine op imod hinanden, der kan være andre forskelle, der er værd at tage med i overvejelsen. I dette indlæg kan du læse mere om, hvad fordelen er ved at vælge en ny maskine, og hvad fordelen er ved at vælge en brugt maskine. Der er nemlig fordele ved begge muligheder.

Fordelen ved nye maskiner

Mange vælger at købe en maskine fra ny. Mange synes, det er rart at være sikker på, at de får noget helt nyt. Det er du sikker på at få, når du køber en ny maskine frem for en brugt maskine. En salgsannonce på en brugt maskine kan sagtens reklamere med, at den er så god som ny. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at den er helt ny og aldrig har været i gang. Den har måske været i gang nogle få gange, men det er aldrig noget, du kan være helt sikker på.

Med en ny maskine er du sikker på, at der ikke er andre, der har brugt den før dig. Du vil være den første, der får den i gang, og det kan der for nogen være noget betryggende over.

Når du køber en maskine fra ny, er du sikker på, at der følger en garanti med. Garanti sikrer, at du kan få maskinen erstattet eller repareret inden for garantiperioden, hvis der skulle være en fejl på den. Det er der mange, der sætter stor pris, da det oftest ikke er noget, du kan få, hvis du køber maskinen brugt.

Fordelen ved brugte maskiner

Selvom der er mange fordele ved at købe en maskine fra ny, er der også en del fordele ved at købe en brugt maskine i stedet for. En brugt maskine behøver ikke at være ensbetydende med, at den er gammel eller af dårlig kvalitet. Du kan sagtens finde brugte maskiner af god kvalitet. Det kan være en maskine, der måske ikke er brugt forfærdelig meget, der sagtens kan tjene de opgaver, du skal bruge den til.

Ved at vælge brugte maskiner i stedet for nye maskiner kan du sagtens være kvalitetsbevidst, selvom du også er prisbevidst. Det behøver ikke at være modstridende fænomener.

Når du skal finde en brugt maskine, skal du dog udelukke dem af mindre god kvalitet og holde dig til de modeller, du ved er af god kvalitet. Ved at du køber den brugt, sparer du dog nogle penge frem for at skulle købe den samme maskine fra ny.

Det, at du køber den brugt, er din måde at være prisbevidst på.

Brugte maskiner er generelt billigere end nye maskiner, hvilket giver god nok mening. Det betyder også, at du ikke skal hoste op med nær så mange penge eller tage et mindre lån for at kunne købe maskinen.

Har du behov for et forbrugslån for at købe maskinen, kan det gøre en stor forskel på dine låneomkostninger, hvis du kan spare nogle penge ved at købe brugt i stedet for nyt.

Fordelen ved at købe brugt kan også kædes sammen med, hvis det er et nyopstået behov, der er brug for at løse rimelig hurtigt. Der kan det være hurtigt at gå ind på en side for brugte maskiner og finde det man skal bruge og købe det med det samme.

Det er ikke altid tilfældet med nye maskiner. Det kræver nogle gange ventetid, da det først skal produceres.