Abonnementsartikel

Superlyddæmpede Himoinsa-generatorer sikrer strømforsyningen til tv-transmissionerne - med livrem og seler.

Der overlades intet til tilfældighederne, når der transmitteres VM-håndbold fra Danmark til resten af verden.

- I hvert fald kan vi garantere, at strømmen ikke går midt i hverken første eller anden halvleg af nogen af kampene i Royal Arena i Ørestad. Det sikrer to spanske kraftværker. Og der er ikke tale om hverken Raul Entrerrios eller Julen Aguinagalde på det spanske landshold. Vi sikrer tv-transmissionerne med livrem og seler ved hjælp af to spanske Himoinsa-generatorer i paralleldrift, fortæller direktør Palle Roy hos Roys Rental i Brøndby.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foruden at være Danmarks største udlejer af to-vejs radioanlæg, har firmaet også en særdeles omfattende flåde af generatorer til strømforsyning ved store arrangementer.

Det er de to senest ankomne Himoinsa-generatorer, der tager en tørn under VM i håndbold. Palle Roy står for forsyningen af den strøm, som tv skal bruge til at sikre problemfri transmissioner af kampene i Royal Arena. Det kræver grej, der lever op til en lang række skrappe krav.

Avanceret styring

Det er den danske Himoinsa-importør, Stemas A/S, der har leveret de to nye generatorer på hver 250 kilo-volt-ampere. De kan køre hver for sig, eller de kan køre i paralleldrift. Totalt kan de to maskiner levere 720 Ampere.

- Generatorerne leverer strøm til alt, der skal live-streames på tv-kanalerne. Og de leverer massivt mange Ampere. Vi har special-opbygget dem med el-tavler med mulighed for 400 Ampere udtag med PowerLock, men der kan også bruges almindelige CE-stik til 32, 64 eller 125 Ampere, og alle i 400 Volt, forklarer produktchef Kim Møller hos Stemas.

No-break

De spanske Himoinsa-generatorer er blandt andet kendte for høj driftssikkerhed. Den øges yderligere ved opbygningen til paralleldrift, som gør kombinationen til et no-break system. Dermed er der konstant den nødvendige mængde strøm til rådighed - gange to.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skulle det ske, at en af generatorerne sætter ud, fortsætter strømforsyningen uanfægtet med no-break systemet. Det går automatisk i gang, også når behovet overstiger 75 procent på en af generatorerne.

De to ens generatorer er blandt de største i Himoinsas standard-program. Hver vejer fem tons. Til VM-opgaven i Royal Arena er de bygget op på en treakslet trailer.