Abonnementsartikel

Hovedstadens Letbanes arbejder på en ny tunnel under sporene på Lyngby Station, men arbejdet tager længere tid end forventet.

Frem til uge 42 skal passagerer, der rejser gennem Lyngby med S-tog, fortsat skifte tog på Lyngby Station. Det skyldes arbejdet med Hovedstadens Letbane, hvor der lige nu bygges en ny tunnel til letbanen under viadukten ved stationen.

Arbejdet skulle være afsluttet i slutningen af september, men fortsætter nu frem til medio oktober, da der blandt andet er fundet et gammelt betonfundament i jorden samt flere store granitsten, som har besværliggjort arbejdet med at lave de store betonvægge til tunnelen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi beklager meget de gener, som arbejdet medfører for passagererne. Desværre er der konstateret mange hindringer i jorden, som har besværliggjort arbejdet for vores entreprenør, men vi arbejder på højtryk for at blive færdige, siger Patrik Magnusson, der er projektdirektør i Hovedstadens Letbane.

Desværre er der konstateret mange hindringer i jorden, som har besværliggjort arbejdet for vores entreprenør, men vi arbejder på højtryk for at blive færdige.

Projektdirektør Patrik Magnusson

Hovedstadens Letbane

Lige nu arbejder Hovedstadens Letbane intenst sammen med projektets entreprenør, Aarsleff, på at finde løsninger, som kan forkorte arbejdet.

Siden slutningen af juni har passagerer skullet skifte tog på stationen og har dermed haft en skiftetid på syv minutter i dagtimerne. Flere toglinjer har også færre afgange som følge af arbejdet.