Caterpillar dropper M'et på to gummihjulslæssere, som bliver til to nye maskiner i hver to forskellige udgaver.

En stribe nye gummihjulslæssere fra Caterpillar har set dagens lys. Den amerikanske gigant opdaterer de to gummihjulslæssere 980 M og 982 M. Det sker ikke bare med to nye maskiner, men faktisk med fire.

For som det er set på 972M'eren, kommer der to udgaver af hver ny maskine.

Som Cat har gjort det de seneste par år, dropper de generationsbogstavet efter modelnummeret. De nye maskiner hedder derfor 980 og 982.

Men bogstaverne forsvinder ikke helt. Begge modeller fås nemlig også i en XE-udgave.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Man kender det fra 972'eren, der blev introduceret for nogle år siden. XE dækker over "ekstra effektiv" og giver en reducering i brændstofforbruget helt op til 20 procent i forhold til tidligere modeller afhængige af arbejdsopgaven. Reducering nedbringer også CO2-udslippet og sammen med en Stage V-motor, er miljøet også i fokus. Den højere effektivitet opnås ved en trinløs variable transmission, lavere omdrejningstal og smart styring af motor og gearkasse, som vi kender det fra 972MXE, fortæller produktspecialist Jakob Kristensen fra importør Zeppelin Danmark.

- Den trinløse transmission kommer især til sin ret, hvis man for eksempel læsser en lastbil. Altså opgaver med mange små vendinger og accelerationer. Ud over brændstofforbruget får man også en bedre komfort under den slags opgaver med den trinløse transmission, siger Jakob Kristensen.

rich-media-1
Kabinerne har fået en kraftig overhaling. Pressefoto.

Overhaling af kabine

Kabinen har været en ordentlig tur gennem udviklingsafdelingen hos Cat, hvor det er for lidt at kalde det et facelift fra de tidligere modeller, lyder det fra Zeppelin-manden.

- Det er en stor opdatering med et helt nyt layout på kabinen. Knapper med videre er placeret på ny, der er kommet mere benplads, lavere lydniveau, større skærme og interfacet er helt nyt. Der er også vejesystem med assist-funktioner som standard på de nye maskiner, siger Jakob Kristensen.

Nye og bedre sæder er det også blevet til, lige som de danske maskiner som standard vil være forsynet med 360 graders udsyn med hjælp fra fire kameraer.

- Der er stor fokus på sikkerheden på de danske byggepladser, fortæller produktspecielisten som uddybning på, hvorfor kameraerne er standard herhjemme.

De nye hjullæssere lægger sig ind i række af Next Gen-maskinerne, som Caterpillar har lanceret de seneste år på især grave- og læssemaskiner.