Abonnementsartikel

Formanden i Maskinleverandørernes Entreprenørsektion Klaus Meldgaard blev genvalgt ved årets generalforsamling. Dermed fortsætter bestyrelsens tre medlemmer.

Der var genvalg til formand Klaus Meldgaard i Maskinleverandørernes Entreprenørsektion, da årets generalforsamling blev afholdt i Kolding. Arrangementet var kun med deltagelse af medlemmerne grundet corona.

I sin beretning fortalte formanden om året, der var gået. Her var der ros til medlemsvirksomhederne, der har tænkt kreativt i en svær situation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Alle medlemsvirksomheder er i en eller anden form blevet påvirket. Der er fundet mange spændende løsninger på, hvordan man har kunnet holde forretningen kørende under restriktionerne. Lige fra "udendørsservering" af reservedele til brug af hjælpepakker. Man må tage hatten af for et samlet erhverv, der har fundet løsninger - på trods af midlertidig planøkonomi, sagde Klaus Meldgaard.

Kedelig trend brudt

Formanden glæder sig i øvrigt over højere optag på de fagrelaterede uddannelser landbrugsmaskinmekaniker og entreprenørmaskinmekaniker.

- De seneste år har vi fra branchens side arbejdet målrettet på at vende kurven og øge optaget på "vores uddannelser." Nu er det endelig lykkedes, sagde formanden.

Sommeren 2020 var der et regulært boom i unge, der havde meldt sig til grundforløbet indenfor de førnævnte erhvervsuddannelser. Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelse har oplevet en stigning på cirka 60% - fra omkring 100 til 160 - i elevantallet fra 2019 til 2020.

Klaus Meldgaard fortæller desuden at optaget i 2021 også ser ud til at blive meget flot.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ser frem til E&H

Det store messeår blev 2020 som bekendt ikke, og derfor glæder Klaus Meldgaard sig ekstra meget til årets E&H i Herning den 16. - 18. september, der i år afholdes sammen med Transportmessen.

- Vi tror på, at der er meget synergi i, at de to messer ligger samtidig, da mange af vores kunder også er vognmænd eller på en eller anden måde har lastbiler eller anden tilknytning til transport. Dermed kan vores kunder besøge begge messer, og det giver forventeligt et bedre flow gennem hele messeperioden, siger formanden.

Som noget nyt på årets messe bliver det muligt for Maskinleverandørernes medlemmer at indstille deres nyheder til konkurrencen "Maskinleverandørernes Nyhedspris."

- Målet er, at nyhederne skal blive mere synlige for de besøgende, ved at man, på de stande hvor der er nyheder, vil kunne se et skilt ved maskinen. På oversigtskortet vil der samtidig være markeret, hvilke stande der har nyheder, siger Klaus Meldgaard.

Nyhederne vurderes af et ekspertudvalg, og der kåres en vinder af prisen på messens første dag torsdag den 16. september.