Lyt til artiklen:

- Jeg elsker at skille hele molevitten ad, finde fejlen og fikse den

00:00
Hastighed: ???x
03:01

VIDEO: Christian Aggerholm Andersen er ifølge ham selv ikke nogen 12-tals elev. Alligevel er han at finde blandt deltagerne, når Danmarks bedste mekanikerlærling indenfor entreprenørmaskiner skal findes til E&H.

Der skal konkurreres i finmotorik, planlægning, skarphed og meget andet, når E&H danner rammen om dette års DBL Entreprenør, hvor Danmarks bedste mekanikerlærling indenfor entreprenørmaskiner skal findes.

Blandt de fire deltagere finder man 20-årige Christian Aggerholm Andersen, men det var ikke hans egen idé at stille op til konkurrencen, fortæller han.

- Det var nok ikke noget, jeg selv havde valgt at gøre, men nu pressede min lærer sådan på. Så nu tager jeg med, og så får jeg en oplevelse ud af det, siger Christian Aggerholm Andersen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Nej til automekaniker

Han har sin daglige gang på maskinværkstedet ved Zeppelin Danmark i Skejby. Her fandt han vej til gennem sin interesse for at skrue i ting og sager. Hovedsageligt biler, hvilket han også gør den dag i dag, men kun som hobby for han ville ikke være automekaniker.

- Jeg syntes, det lød lidt kedeligt. Det var ikke lige mig, men så hørte jeg, at man kunne blive enten entreprenør- eller landbrugsmaskinmekaniker. Det, syntes jeg, lød mere spændende, fortæller Christian Aggerholm Andersen.

Så det blev det, og noget kunne tyde på, at det var en god beslutning.

- Jeg er helt vildt glad for at være her. Vi får rigtig meget ansvar. Det kan jeg godt lide, siger den unge østjyde.

rich-media-2
Christian Aggerholm Andersen. Foto: Tim Søgaard.

Han skruer i alt fra ét- til 100-tons maskiner, og den variation kan han godt lide. Blandt yndlingsopgaverne er reparation af gearkasser, motorer og transmissioner.

- Jeg elsker at skille hele molevitten ad, finde fejlen og fikse den, siger den unge lærling.

Fremtiden usikker

En titel som Christian snart kan skifte ud med titlen som svend. Til november venter svendeprøven nemlig, og når den er bestået, er det uvist, hvad der skal ske.

- Snakken går da om, hvorvidt jeg skal blive her hos Zeppelin, men jeg skal lige finde ud af, hvad det er, jeg gerne vil. Måske vil jeg gerne ud og opleve lidt, siger Christian Aggerholm Andersen.

Og det vil ikke være første gang, han drager ud i verden, hvis det er det, han vælger. I løbet af sin tid hos Zeppelin har han blandt andet været fem uger på Grønland, for at reparere maskiner, der bruges til et lufthavnsbyggeri ved Nuuk.

På sigt vil Christian gerne have en firmabil og fungere som udekørende montør. Han synes, det kunne være fedt at komme ud, møde nogle mennesker og opleve lidt forskelligt.

Men lige nu er det Danmarks Bedste Lærling 2021, der står næst for. Den snart udlærte entreprenørmaskinmekaniker vil dog ikke udpege sig selv som favorit.

- Jeg forventer ikke særligt meget af mig selv. Jeg tænker jo, at man skal være lidt en 12-tals elev, for at have en chance, og det er jeg ikke. Men vi må se, hvad der sker. Jeg tager det som en oplevelse, slutter Christian Aggerholm Andersen.

Maskinteknik bringer et lille portræt af alle fire deltagere ved dette års DBL. Hvis du missede det, kan du her læse om Mike Riber Hansen, der var den første i rækken.