sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Effektiv maskine til din produktion: vælg den rette fræsemaskine

00:00
Hastighed: ???x
01:45

Abonnementsartikel

Når der skal bearbejdes materialer af den ene eller den anden art, er det vigtigt at have de rette maskiner, som kan klare opgaven med stor præcision og ensformighed, så dine produkter bliver ens over hele linjen

Til det formål er bl.a. en moderne fræsemaskine et rigtig godt valg, da en fræsemaskine giver dig mulighed for at bearbejde materialer på en nem og effektiv måde.

Sådan virker en fræsemaskine

En fræsemaskine minder om en gammeldags drejebænk, da begge har til formål at gøre det nemt at fjerne materiale fra et emne. Med en drejebænk kan du sætte et emne fast, som herefter bringes i rotation, så du har mulighed for langsomt at arbejde materiale af med en et specifikt værktøj.

Med en fræsemaskine behøver du dog ikke bringe dit emne i rotation, for det sidder et værktøj på selve fræsemaskinen, der roteret og derved gør det muligt at fjerne materiale fra et emne.

Det kan både ske gennem en håndholdt fræsemaskine, som giver dig mulighed for at fjerne materiale manuelt, men det er de computerstyrere fræsemaskiner, som giver flest muligheder i en produktionsvirksomhed.

Her skal du blot lægge et emne ind i fræsemaskinen, programmere computeren til at lave det mønster eller lignende, som du gerne vil have, og så vil fræsemaskinen gå i gang med at fræse materiale af eksempelvis en jernplade eller et stykke træ.

Her arbejder fræsemaskinen med stor præcision, så du kommer til at stå tilbage med et produkt med skarpe linjer og kanter. Det er bl.a. på denne måde, at møtrikker og bolte fremstilles, hvilket siger noget om, hvor stor en præcision du rent faktisk kan opnå med en moderne fræsemaskine.

En fræsemaskine giver således muligheder for at effektiviserer arbejdet i din virksomhed på mange områder, mens en fræsemaskine også åbner op for helt nye muligheder.