Lyt til artiklen:

Redskabs-specialist rider på vækstbølge

00:00
Hastighed: ???x
03:20

Abonnementsartikel

Med repræsentation i 19 lande har svenske Steelwrist især erobret markedet for hurtigskifte.

STOCKHOLM: Sikkerhed og kvalitet er to af de nøgleord, som ofte klæber til svenske producenter, og det er også de afgørende faktorer bag den vækstsucces, som den kun 15 år gamle redskabsproducent, Steelwrist, har oplevet.

Vi har netop leveret de første to SQ90'ere til en stor dansk nedriver ...

Jacob Flinthagen, Steelwrist Danmark

- Vi laver selv vores hovedprodukter, hurtigskifte og tiltrotatorer, her i Sverige, så vi ved at kvaliteten er helt i top. Vi har markedets måske mest solide produkter, fortæller Steelwrists landechef for Sverige og Danmark, Toni Ylitalo, da Maskinteknik besøger hovedkvarteret i Rosersberg lidt uden for Stockholm en dag i begyndelsen af november.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-3
Vi har markedets måske mest solide produkter, fortæller Steelwrists landechef for Sverige og Danmark, Toni Ylitalo, Foto: Torben Jastram.

Kvalitet bærer vækst

Koncernen flyttede ind på denne lokation med 12.500 kvadratmeter administration og produktion for blot tre år siden, og allerede nu er pladsen trang.

- Vi har kørt med tocifrede vækstrater gennem nogle år, og det forventer jeg vil fortsætte. Men omvendt må det naturligvis heller ikke gå hurtigere, end at vi hele tiden kan følge med. Det er jo vores kvalitet, der skal bære væksten, fastslår han.

To milepæle bag succes

Navnlig to milepæle i Steelwrist-historien har for alvor haft betydning for succesen: Helstøbte hurtigskifter tilbage i nullerne samt Front Pin Lock-teknologien i 2012, som giver maskinføreren mulighed for at se, om redskabet er i sikker position og dermed eliminerer risikoen for at tabe skovlen. Med den mekaniske Front Pin Lock-løsning er der ikke behov for sensorer, og systemet fungerer med alle typer gravemaskiner.

I Danmark har blandt andet nedrivningsbranchen et godt øje til Steelwrist, hvor Front Pin Lock nu er opgraderet til at understøtte tunge nedrivningsværktøjer. Så sent som i oktober præsenterede producenten sin seneste nyskabelse af hurtigskifte, SQ90 med hele ni oliekoblinger. SQ90 er målrettet gravemaskiner på op til 70 tons i nedrivningsindustrien, så det er udstyr til de tunge drenge.

God til nedriverbranchen

- Vi har netop leveret de første to SQ90'ere til en stor dansk nedriver, og jeg er spændt på at få feedback på dem. Nu har vi de fuldautomatiske hurtigskifter til gravemaskiner i hele spektret fra 12 til 70 tons, fortæller ansvarlig for Steelwrist i Danmark, Jacob Flinthagen, til Maskinteknik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-5
Jacob Flinthagen her ved en nyproduceret tiltrotator X32 SQ80.

Danmark er et af de 19 lande, hvor Steelwrist i dag er repræsenteret. Det er fortrinsvis i Europa, men også i Nordamerika, Australien samt Japan og Korea. Især USA er et marked i vækst, og blandt andet derfor har Steelwrist valgt at opbygge et markant lager der, mens de øvrige markeder får leveringer direkte fra Sverige.

- Det sænker leveringstiden i Nordamerika, og især her under corona-pandemien har mange leverandører haft problemer med leveringen, så det har vist sig at være en fordel, fortæller Toni Ylitalo.

rich-media-6
Alle produkter til Europa udgår fra Sverige. Her er det for eksempel en forsendelse til JMM i Danmark. Foto: Torben Jastram.

Alsidigt redskabsprogram

Ud over produktionen af de intelligente redskaber har Steelwrist også et omfattende program af andre redskaber - grabber, komprimator, fejemaskiner, planeringsbjælke, pallegaffel, grubbetand samt skovle i alle afskygninger. Disse redskaber produceres andre steder rundt omkring i Europa, mens alle intelligente redskaber laves hjemme i Sverige.

- Hurtigskifte og tiltrotator er vores hjerteblod og hovedprodukter, som dem holder vi tæt på og forfiner, så vi kan beholde og udbygge vores store markedsandel, slutter han.

rich-media-7
Foto: Torben Jastram.