Lyt til artiklen:

Vejdirektoratet forlænger levetiden på bro over Ribe Å

00:00
Hastighed: ???x
02:25

Det var meningen, at der skulle bygges en ny klapbro over Ribe Å, men budgettet var for småt, og derfor går forberedelserne til at levetidsforlænge den eksisterende bro nu i gang.

Vejdirektoratet har i perioden 2018 - 2020 udbygget rute 11 gennem Ribe fra to til fire spor. Nu går man i gang med forberedelserne til at forstærke og levetidsforlænge broen over Ribe Å.

Den oprindelige plan var ellers at bygge en ny klapbro over åen, og man havde sågar igangsat forberedelserne ved at låne to midlertidige broer af Ingerniørregimentet i Skive. De skulle lede trafikken over åen i anlægsperioden men blev pillet ned igen, fordi ingen entreprenører bød på opgaven med den nye bro, og de midlertidige var til gene for sejlere på åen. Budgettet var for småt, lød det.

Derfor blev det i sommer besluttet at renovere den eksisterende bro i stedet, da dette kan indfries indenfor budgetrammen, mener man.

Går snart i gang

Nu sker der så noget. I løbet af december og januar vil der blive udført geotekniske undersøgelser omkring broen, så alt forberedende arbejde er klar inden selve renoveringen af broen går i gang. Det kommer til at betyde, at et spor spærres på den eksisterende bro over to weekender, og store maskiner vil være synlige i området.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Arbejderne på selve broen på Ringvejen i Ribe vil blive udført hen over sommeren 2022, og vil strække sig over en periode på 3-4 måneder. I den periode vil trafikken blive omlagt til en midlertidig vej, der allerede er etableret på stedet.

- Vi er i øjeblikket i gang med at planlægge og projektere vedligeholdelsesarbejdet på broen. Som det skarpe øje vil bemærke, mangler vi en bro over Ribe Å på den midlertidige vej. Vi er så heldige, at Forsvaret igen vil udlåne et sæt militærbroer. Vi forventer, at militærbroerne vil være udlagt over åen i perioden maj - november 2022, siger Mike Boesen, senior projektleder i Vejdirektoratet og ansvarlig for projektet i Ribe.

Man genbruger altså den tidligere løsning med to militærbroer, der går dog lidt, før de kan sættes op.

- Lige nu er det personel, der skal opsætte militærbroerne, på mission i udlandet, men så snart de er retur på dansk jord, kommer de til Ribe. Takket være det gode samarbejde med Forsvaret, kan vi disponere over broerne i et halvt år i 2022, og i den periode kan vi sagtens nå at udføre arbejdet på den eksisterende bro, siger Mike Boesen.