Lyt til artiklen:

JMM med det største overskud nogensinde

00:00
Hastighed: ???x
02:27

Der er gang i maskinsalget hos Johs. Møllers Maskiner A/S, der kan præsentere et årsregnskab, hvor bundlinjen steg med 50 procent.

Det blev endnu et coronapræget år for de fleste, men det har ikke sat negative aftryk i årsregnskaberne hos Johs. Møllers Maskiner. Selskabet kan nemlig præsentere et overskud på 32,5 millioner kroner før skat for det seneste forskudte regnskabsår, som går fra 1. oktober 2020 til 30. september 2021. I det forrige regnskabsår lød overskuddet på 21,2 millioner kroner.

- Der har bare været rigtig godt gang i hjulene hele vejen rundt. Det er ikke sådan, at jeg kan udpege et specifikt område, der har udmærket sig. Nærmest uanset hvor vi kigger, så ligger vi langt foran både i forhold til, hvad vi havde forventet, og hvad vi tidligere har præsteret, siger CEO Jan Møller, JMM Group, som ud over Johs. Møllers Maskiner også tæller Stemas samt et mindre selskab i Norge.

Stemas overtog forhandlingen af entreprenørmaskiner fra Wacker Neuson i begyndelsen af 2021, men det har ikke haft den store betydning for årets resultat, fortæller Jan Møller.

- Vi er ikke helt oppe i det gear, vi skal være i endnu, men det kommer vi. Det er et spørgsmål om, at vi skal overbevise kunderne om, at de skal til at investere i et andet mærke end det, vi har været vant til at forhandle, men vi er klar, siger han.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hans Holm takkede af

Selskabet omsatte i 20/21 for omtrent 740 millioner kroner mod cirka 630 millioner kroner i 19/20.

Jan Møller overtog i begyndelsen af 2021 tøjlerne hos JMM Group efter Hans Holm, der havde stået i spidsen i 25 år. Jan Møller fortæller, at fokus har været på at få sat det rigtige hold.

- Vi har jo medarbejderne, men folk skulle lige finde deres fødder i det hele. Hvem gør hvad hvor og den slags, men det har ikke krævet det store, siger Jan Møller.

Han fortæller, at man nogle gange har haft lidt for mange bolde i luften, men nu er situationen en anden. Hos JMM Group har man aldrig haft så få forskellige mærker, som man forhandler nu.

- Fokus for det nye regnskabsår er at koncentrere sig om det, vi er gode til. Der kommer ikke umiddelbart de vilde tiltag, fortæller Jan Møller, der selvfølgelig holder øje med udviklingen på markedet.

JMM Group har samlet otte afdelinger rundt om i Danmark og beskæftiger over 200 medarbejdere.