Lyt til artiklen:

Maritim entreprenør klar til flere opgaver

00:00
Hastighed: ???x
01:42

Abonnementsartikel

Internationale opgaver kalder på mere kapacitet hos Rederiet Høj i Horsens. Derfor er endnu to entreprenørskibe indkøbt.

Det Horsensbaserede Rederiet Høj A/S har købt yderligere to skibe til rederiets speciale med maritime entreprenøropgaver. Dermed tæller flåden i alt 7 fartøjer, og det imødekommer rederiets stigende aktivitet inden for uddybning og oprensning af havneinfrastruktur, molebygning, stensætninger, forberedende arbejder for kabellægning, boulder clearence og etablering af nye stenrev etc.

De to skibe blev overdraget tidligere på måneden, og de ligger p.t. til klargøring. De vil blive døbt MS Aase Høj og MS Alberte Høj, navngivet efter virksomhedens ejer Søren Højs bedstemor og barnebarn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De nye skibe skal shines lidt op, inden vi sender dem på havet. Vi skal blandt andet have givet dem den rigtige farve. Men ellers er de i fin stand, og det samme er maskinerne, siger CEO Michael Normann, Rederiet Høj, til Maskinteknik.

Han tilføjer, at rederiet er i gang med at ansætte besætninger til de to skibe.

- De nye besætningsmedlemmer er stort set på plads nu, så vi er meget snart klar, siger han.

Der har i rederiet længe været ønske om mere kapacitet.

- De to skibe er kendte i markedet og passer godt til vores øvrige flåde. Og så er timingen perfekt, da investeringen understøtter rederiets generelle positive udvikling på det Nordeuropæiske marked. Her er det især Norge, Sverige, Tyskland, England og Baltikum der er i vores fokus. Med den ekstra flådekapacitet kan vi styrke vores internationale position indenfor havne- og vandbygning samt offshore vind, lyder det fra Michael Normann.