Lyt til artiklen:

Tre-i-én virksomhedsbesøg hitter i Herning

00:00
Hastighed: ???x
02:29

Abonnementsartikel

26 elever fra Kildebakkeskolen i Vildbjerg fik lov at prøve kræfter med gravemaskiner, kloakarbejde og stilladsmontering, da de besøgte tre nabovirksomheder i Snejbjerg.

Der var kloak-, grave-, og stilladsarbejde på skoleskemaet for 26 unger fra Kildebakkeskolen i Vildbjerg, da de mandag besøgte tre nabovirksomheder i Snejbjerg.

Virksomhedsbesøgene var søsat af Nanna Høgild, som er salgs- og marketingsmanager hos det ene af firmaerne - nemlig entreprenøren Anton Christensen ApS.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Grunden til, at vi gør det her, er, at vi har problemer med at rekruttere både fagligt uddannede medarbejdere og elever. Derfor synes vi, at vi i branchen er nødt til at gøre noget for at præsentere ungerne for de her uddannelser, fordi det er klart, at hvis eleverne ikke kender dem, så vælger de dem heller ikke, siger hun.

rich-media-2
Al uvidenhed om, hvad der foregår under klinkerne på badeværelset, blev skyllet ud i toilettet hos Anton Christensen ApS. Foto: Tim Søgaard.

Det er nabovirksomhederne Gustav H. Christensen A/S og Brunsgaard A/S, som er henholdsvis entreprenør og stillads- og materieludlejer, der er gået med i projektet.

- Vi er en mindre virksomhed, så det der med at have en hel folkeskoleklasse på besøg en hel dag, det ville ikke fungere. På den her måde kan vi bedre administrere det, og eleverne får samtidig lov at smage på lidt flere uddannelser, fortæller Nanna Høgild.

Dagen forløb sådan, at klassen var inddelt i tre grupper, og så roterede eleverne mellem virksomhederne.

Hos Anton Christensen blev eleverne introduceret til kloakfaget. Først blev de præsenteret for en demoopsætning af et badeværelse, hvor de kunne se, hvad der sker under klinkerne. Derefter fik de lov selv at prøve kræfter med at samle kloakrør.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg synes, det har været sjovt. Der er jo bare den der kloak, og man ved ikke rigtig, hvad der sker nedenunder, siger Stefanie fra 6. klasse på Kildebakkeskolen.

Hos Gustav H. Christensen var der opstillet et demoareal, hvor eleverne kunne prøve at køre en minigraver, en motorbøre og en gator. Derudover fik eleverne lov at flyve med en drone, så de kunne prøve kræfter med arbejdet som landmåler.

På elevernes tredje stop hos Brunsgaard A/S skulle der samles stilladser.

rich-media-4
Eleverne fik blandt andet lov at samle et stillads hos Brunsgaard A/S på dagen. Foto: Kirstine Schlichter.

Derudover er eleverne blevet vist rundt hos virksomhederne.

Tilbuddet om at komme på virksomhedsbesøg hos de tre naboer er stadig gældende og skolerne i kommunen kan derfor fortsat booke sig ind. Faktisk har den næste skole allerede lavet en aftale om at komme forbi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Interessen har været stor, fordi det er et forløb, hvor eleverne ikke bare bliver præsenteret for én men hele tre virksomheder og uddannelser, siger Nanna Høgild.

rich-media-6
Foto: Tim Søgaard.