Lyt til artiklen:

MDS nyt agentur hos Meldgaard

00:00
Hastighed: ???x
01:41

Abonnementsartikel

Meldgaard Handel A/S har valgt at tilføje MDS agenturet fra Terex koncernen. Meldgaard har også agenturer på Finlay og Ecotec fra Terex.

Terex MDS er interessant for det danske marked da producenten er specialist i mobile tromlesorteringsanlæg til for eksempel grusgrave med store sten i brinken. Eller måske endda endnu mere til våd og leret jord med sten, som på mange af landets miljøstationer er den største udfordring, da materialet ofte klæber sig fast i de mere konventionelle sorteringsanlæg.

En MDS tromlesorterer har en særdeles aggressiv "stempel rensning" af selve tromlen, som med tilpassede gummiklodser hele tiden sørger for at holde tromlens huller fri for fugtige materialer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På den måde vil tromlen hele tiden rense sig selv og dermed ikke få tilstoppede huller, som ellers vil nedsætte kapaciteten.

Skuffe-føder

Tromlerammen er en kraftig konstruktion med 20 mm tykkelse, som dermed tillader store sten i fødematerialet på op til 600 mm og sågar op til 800 mm på de større modeller.

Ud over den aggressive tromlerenser er fødekassen også meget anderledes end de traditionelle sorteringsanlæg, da det er en såkaldt "skuffe-føder" som vugger eller vibrerer fødematerialet ind i selve tromlen - og samtidig en mere aktiv fødekasse, som sørger for at holde sig selv ren.

Sidst i november får Meldgaard Handel A/S den første mobile MDS tromle hjem på lager. Den er af typen M412, der med sine ca. 22 tons er en meget mobil enhed på bælter, som ifølge importøren nemt kan transporteres.

Meldgaard Handel A/S har allerede planlagt de første 4 demonstrationer i Danmark straks efter levering.