Lyt til artiklen:

MT Højgaard bliver del af kæmpemæssigt vindmølleprojekt

00:00
Hastighed: ???x
01:53

Abonnementsartikel

Sammen med Siemens Energy skal MT Højgaard anlægge en transformerstation på land til RWE´s vindmøllepark, der i 2027 bliver landets største.

Det tyske energiselskab RWE har offentliggjort, at de har valgt Siemens Energy og MT Højgaard Danmark til at bygge deres nye transformerstation i Lemvig. For RWE er stationen led i det samlede arbejde med at sætte Thor-vindmølleparken i drift i 2027.

Med Energiaftale 2018 besluttede samtlige af Folketingets partier at opføre tre nye havvindmølleparker i Danmark frem mod 2030. I februar 2019 besluttede energiforligskredsen, at den første af de tre parker skal ligge i Nordsøen ud for Nissum Fjord minimum 20 kilometer ude på havet. Den nye park skal hedde Thor efter Thorsminde, som er nærmeste landkending.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med en planlagt kapacitet på 1000 megawatt bliver Thor, der anlægges 22 kilometer ud for den jyske vestkyst, landets hidtil største havvindmøllepark. For at forbinde vindmølleparken med det danske energinet, vil RWE bygge to nye transformerstationer, og MT Højgaard skal bygge den station, der kommer til at ligge på land.

- Vi skal være med til at skabe de fysiske rammer på land for Thor-projektet. Sammen med Siemens Energy skal vi udarbejde design og styre processen, så vi skaber de optimale rammer i den teknisk avancerede transformerstation. Vi bygger et anlæg, der lever op til bygherrens høje krav til sikkerhed og klima, så det vigtige udstyr konstant fungerer optimalt. Det har vi før bevist, at vi er gode til, fortæller tilbudschef hos MT Højgaard Andreas Bjerregaard.

MT Højgaard arbejder nu sammen med Siemens Energy og RWE på de tidlige arbejder, der omhandler design, myndighedshåndtering og så videre. Efter planen løber selve MT Højgaards anlægsarbejder i halvandet år, fra entreprenøren går i jorden i 2023.