Lyt til artiklen:

Stemas præsenterer næste elektriske generation

00:00
Hastighed: ???x
02:35

Abonnementsartikel

Både Weidemann-læsseren og en teleskoplæsser fra Wacker Neuson kommer i nye elektriske udgaver fra 2023. Begge har hæderspladser på Stemas-standen under Agromek.

Et stort grønt "e" hænger i loftet over den nye røde Weidemann 1190e på Stemas' store stand på Agromek, hvor det er tydeligt, at importøren har givet el-maskinerne lidt af en fremtrædende hædersplads.

- Vi har den til låns her på Agromek, men vi har fået lovning på at få de første hjem i løbet af Q1 2023. Den kommer naturligvis også i en gul Wacker Neuson-udgave, WL 20e, som langt hen ad vejen er den samme maskine. Den røde Weidemann her er med lidt andre konfigurationer med hensyn til kabine, lys osv., men ellers er de stort ens, fortæller salgs- og markedschef Allan Højholt Pihl fra Stemas.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Et stort grønt "e" i loftet over den nye røde Weidemann 1190e på Stemas' stand på Agromek. Foto: Torben Jastram.

Tre batteripakker

Ifølge salgschefen er det en rigtig lækker kvalitetsmaskine, hvor man i forhold til forgængeren 1160e nu benytter lithium-batteriteknologi, som afhængig af batteripakke garanterer en hel dags arbejde på en opladning.

- 1160e har været en stor succes gennem de seneste fem-seks år, og den succes bliver helt sikkert endnu større med 1190e. Det er gennemført kvalitet, og så leveres den med tre forskellige batteripakker fra 14,1 til 23,4 kWh, siger han.

I standardudførelsen er der monteret en 3 kW oplader. Efter ønske kan der tilvælges yderligere en oplader for at øge ladekapaciteten til i alt 6 kW, hvorved der ved det mellemstore og store batteri kan opnås en hurtig opladningstid.

To el-motorer

Maskinen er udstyret med to separate elmotorer - en køremotor og en motor til arbejdshydraulikken. På den måde minimeres energiforbruget, da den fulde ydelse kun anvendes, når der virkelig er brug for det.

Med den nye 1190e præsenterer Weidemann desuden en kabineversion, hvor der er kræset lidt ekstra for brugerne, som gør den perfekt egnet til arbejde året rundt. Blandt andet er der indlagt varme i loftet, som øger komforten gennem en lang vinterarbejdsdag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Teleskoplæsser til sommer

En anden spændende nyhed på el er Wacker Neusons lille teleskoplæsser, TH412e, som ligeledes kommer i den velkendte Weidemann version (T4512e).

rich-media-4
Stemas forventer at kunne levere Wacker Neusons teleskoplæsser TH412e umiddelbart efter sommerferien. Maskinen kommer også som en rød Weidemann med navnet T4512e. Foto: Torben Jastram.

Den elektriske teleskoplæsser kommer i to forskellige lithium-batteri udgaver på henholdsvis 18 og 28 kWh.

- Med teleskoplæsseren skal vi nok hen lige på den anden side af sommerferien, før vi kan levere - men den er værd at vente på, siger Allan Højholt Pihl.

rich-media-5
TH412e kommer med to batteripakker på henholdsvis 18 og 28 kWh. Foto: Torben Jastram.