Lyt til artiklen:

Ajkoms udvalg af Magni-maskiner har vokseværk

00:00
Hastighed: ???x
02:26

Abonnementsartikel

Magni Telescopic Handlers i Italien udvider sortimentet af teleskoplæssere, bomlifte og saxlifte i 2023. Der kommer blandt andet meget mere el på programmet.

DJURSLAND: I efteråret 2022 fik Ajkom eneimporten af Magni i Danmark, og ifølge salgschef Per Fyrst Magnussen er importøren fra Djursland kommet rigtig godt i gang.

- Vi kendte til Magni i forvejen og har blandt andet lavet service på maskinerne her i Danmark. Da vi opdagede, at forhandlingen af kvalitetsmaskinerne var ledigt, meldte vi os som interesserede, og det gik endeligt på plads fra 1. september sidste år, fortæller han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Meget mere el

I år forstærkes det i forvejen omfattende sortiment af en række elektriske modeller, som er klar til levering senere på året.

De roterende teleskoplæssere har en løftekapacitet fra 5 til 13 tons, en maksimal løftehøjde på 18 til 51 meter samt en maksimal rækkevidde på 14 til 34,5 meter. De almindelige teleskoplæssere har en løftekapacitet på 4,5 til 6 tons, en maksimal løftehøjde på 8 til 24 meter samt en rækkevidde på 4 til 19 meter. De bygges på nyudviklede chassiser, som løfter både udsyn og adgang til kabinen.

Helt uden olie

Sortimentet af bomlifte udvides samtidig til at omfatte batteri-, hybrid- og dieseldrevne modeller i hele spektret fra 16 til 44 meter. Saxlifte tilbydes fra 6 til 32 meter og her kan samtlige modeller bestilles på ren el.

- Som noget helt nyt tilbydes 7 og 8 meter mastlifte helt oliefri - altså ren elektrisk og uden hydraulik. Med den grønne tilpasning til markedet som alle efterspørger føler vi os godt klædt på til at levere det brede udvalg for vores kunder - uanset om det er den lille håndværker, det store materieludlejningsfirma eller den specialiserede produktionsvirksomhed, siger salgschefen.

Fornuftig leveringstid

Han tilføjer, at Magni indtil videre er gode til at levere forholdsvis hurtigt - også selvom der ikke er meget på lager.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det meste produceres på ordre på grund af den store efterspørgsel, men det går hurtigt, siger Per Fyrst Magnussen.

Ajkom har p.t. 5 ansatte, og salgschefen forventer, at dette tal stiger til 10 i løbet af året.

- I øjeblikket søger vi for eksempel 3 servicemontører, så vi kan efterkomme, det der følger med den voksende interesse fra vores nye kunder, fortæller han.

rich-media-3
Ajkom er eneforhandler af Magni teleskoplæssere og lifte i Danmark. Foto: Torben Jastram.