Lyt til artiklen:

"Hr. Gravmester" runder 50 år hos østjysk entreprenør

00:00
Hastighed: ???x
02:10

Abonnementsartikel

I december kunne Peter Schmidt Andersen fejre sit 50 års jubilæum hos Vam A/S.

Fra kontoret hos entreprenøren Vam i Auning kan man skue den rød-hvide gård, som maskinfører Peter Schmidt Andersen er vokset op på. Det skete da også ofte, at han som ung efter skole slog et smut over marken for at kigge på entreprenørens flotte maskiner.

Da skoletiden var slut, startede Peter Schmidt Andersen som arbejdsdreng hos Vam, og løbende blev han lært op i næsten enhver opgave, der kom ind ad døren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I december rundede han en imponerende milepæl. 50 år hos Vam. Det blev fejret på behørig vis med både venner, kollegaer og tidligere kollegaer til en reception på Auning Kro.

Gennem årene har Peter Schmidt Andersen stiftet bekendtskab med stort set samtlige maskiner, man kunne forestille sig.

- Jeg tror ikke, der er en maskine, som Peter ikke har kørt gennem årene. Han er altid gået til opgaverne med en skarp forståelse for, hvad der skulle ordnes for kunden og uden bøvl eller spørgsmål. Peter har jo været her, siden vi spiste frokost sammen med hestene ovre i stalden - det var andre tider, men bestemt også gode tider, fortæller Søren Rasmussen, der er projektleder hos Vam og søn af Erik Rasmussen, som grundlagde firmaet i 1953.

I 13 år var Peter Schmidt Andersen fast makker med tidligere kollega Christian Laursen, og de to blev blandt andet kendt for at køre forbi en butik efter fyraften og købe flæskesvær og lidt koldt til ganen. De to har mange gode minder sammen, og ét af dem husker Christian Laursen særligt godt.

- Jeg husker særligt en morgen, vi mødte på en plads i Aarhus, hvor rendegraveren var væk. Vi kørte rundt og rundt og ledte efter den længe. Da vi endelig fandt den, var Peters glæde så stor - for hans kære maskine, fortæller Christian Laursen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selvom Peter Schmidt Andersen har rundet den imponerende milepæl, har han ingen planer om at stoppe i firmaet. Han fortsætter ufortrødent.

- VAM er et godt sted at arbejde. Jeg har gode kolleger, som kender mig ud og ind. Jeg kan godt lide arbejdsopgaverne - og så lærer jeg stadig noget nyt hver dag, fortæller jubilaren selv.