Lyt til artiklen:

Jord- og betonarbejde i forbindelse med tilslutning af havvindmøllepark begynder

00:00
Hastighed: ???x
02:28

Abonnementsartikel

Anlægsarbejdet drejer sig i første omgang om flytning af jord og etablering installationer, forsyninger, afløb og kloak.

Fra uge syv går Energinet i gang med anlægsarbejdet på en ny højspændingsstation tæt ved Ringkøbingvej vest for Holstebro.

Det samme gælder for et område ved Volder Mark, skriver Energinet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Anlægsaktiviteterne finder sted i forbindelse med tilslutningen af Thor Havvindmøllepark. Havvindmølleparken skal skal ligge 20 kilometer ude i Nordsøen ud for Nissum Fjord.

Energinet skal etablere de tekniske anlæg, der gør, at de strømmen fra den kommende havvindmøllepark kan komme fra opsamlings-punktet nær kysten og ud i det nationale el-transmissionsnet og herfra videre ud til de danske el-forbrugere.

Byggemodning af grundene

Anlægsarbejdet ved de to kommende højspændingsstationer vil foregå om dagen. I første omgang drejer arbejdet sig om byggemodning af grundene, hvilket indebærer flytning af jord og etablering af afløb, forsyninger, kloak og installationer.

Otto egner sig ikke til at stå og kigge på

Se også:

Otto egner sig ikke til at stå og kigge på

- Efterfølgende starter arbejdet med at etablere bygninger og fundamenter til de elektriske installationer og komponenter, siger projektleder i Energinet Martin Hinrichsen i pressemeddelelsen.

- Og det betyder, at beboere i områder vil kunne opleve tung trafik på små veje i en periode, siger projektlederen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er entreprenørfirmaet Kaj Bech A/S, som kommer til at stå for jord- og betonarbejdet på de to højspændingsstationer.

Forundersøgelser til foråret

I 2024 begynder arbejdet med montage af stativer med mere samt installation af elektriske højspændingskomponenter indtil endelig drift i 2025.

For at få strømmen fra den nye station ved Volder Mark ført ind til den nye station ved Idomlund, bliver der etableret en 30 kilometer land 220 kV kabelforbindelse.

Fortidsminder dukker op under forberedelser til nyt gasrør

Se også:

Fortidsminder dukker op under forberedelser til nyt gasrør

Det arbejde er Energinet også ved at forberede, og i april-maj måned i år vil der blive foretaget arkæologiske forundersøgelser i området.

Selve anlægsarbejdet på kabelprojektet går efter forventningen i gang ved årsskiftet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Projektet tager udgangspunkt i Folketingets energiaftale af 29. juni 2018, hvor det blev besluttet, at den nye Thor Havvindmøllepark bliver etableret for at understøtte målet med at opnår hundrede procent vedvarende energi i el-systemet i 2030.

Thor Havvindmøllepark på 1000 MV skal senest sende strøm ud på elmarkedet i 2027.