Lyt til artiklen:

Tocifret vækst i MT Højgaards danske forretningsenheder

00:00
Hastighed: ???x
02:50

Abonnementsartikel

MT Højgaard Holding kan i sit kvartalsregnskab præsentere en pæn fremgang for selskabets danske forretningsenheder. Omsætningen steg, men de internationale aktiviteter halter stadig efter.

MT Højgaard Holding har forbedret sin indtjening i 1. kvartal 2023 på trods af utilfredsstillende resultater i selskabets internationale aktiviteter.

Det skriver MT Højgaard Holding i en selskabsmeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Omsætningen steg med 27 procent til 2,3 milliarder kroner efter tocifret vækst i de danske forretningsenheder.

Bundlinjen falder med over 100 millioner kroner hos MT Højgaard

Se også:

Bundlinjen falder med over 100 millioner kroner hos MT Højgaard

Driftsresultatet før særlige poster steg 23 procent til 42 millioner kroner efter god fremdrift i de danske forretningsenheder, især MT Højgaard Danmark, skriver MT Højgaard Holding.

MT Højgaard International fik et driftsunderskud på -19 millioner kroner. Restruktureringen af aktiviteterne i Grønland er intensiveret efter tab på igangværende entreprisesager, lyder det.

Resultatet før skat af fortsættende aktiviteter blev fordoblet til 18 millioner kroner, og pengestrømmene fra driften steg til 44 millioner kroner, hvilket er en forbedring på 58 millioner kroner.

- De danske forretningsenheder skabte fortsat vækst og gode resultater i 1. kvartal. Aktiviteten i koncernen var høj trods et lavere tempo i markedet. Vi sikrede et godt afkast af den investerede kapital og styrkede både pengestrømme og likviditet. Samtidig har vi intensiveret restruktureringen af de internationale aktiviteter, siger koncernchef Henrik Mielke i en kommentar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Høj ordrebeholdning

- Selvom efterspørgslen i det danske bygge- og anlægsmarked var faldende, steg ordreindgangen. Strategiske byggepartnerskaber og andre projekter i samarbejdsformer bidrog til væksten, skriver MT Højgaard Holding.

- Ordreindgangen på 4,1 milliarder kroner var 130 procent højere end i 1. kvartal 2022. Der var et godt mix mellem opgavetyper og projektstørrelser samt geografisk spredning.

- Ordrebeholdningen havde ved kvartalets udgang en værdi på 15,7 milliarder kroner - en stigning på 13 procent fra årsskiftet og 48 procent fra 1. kvartal 2022.

- Desuden havde koncernen vundne, men endnu ikke tildelte ordrer til en værdi af 1,5 milliarder kroner. Hertil kommer bidrag fra strategiske byggepartnerskaber og joint ventures, lyder det videre.

Forventninger uændrede

MT Højgaard Holding skriver, at forventningerne til 2023 er uændrede og understøttes af en høj ordrebeholdning og en god eksponering mod områder i vækst i et ellers faldende marked.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Driftsresultatet før særlige poster ventes uændret at stige 9-18 procent til 300-325 millioner kroner, skriver MT Højgaard Holding.