Lyt til artiklen:

Weidemann klar med elektrisk teleskoplæsser

00:00
Hastighed: ???x
02:30

Abonnementsartikel

Stemas forventer, at T4512e lander i Danmark sidst på året klar til salg.

På den nyligt afholdte Have og Landskab medbragte og udstillede Stemas en prototype af en elektrisk version af Weidemanns populære teleskoplæsser T4512, som i el-versionen kommer til at hedde T4512e.

- Vi fik både på messen men også før efter en del spørgsmål om maskinen, som markedet ser ud til vente på. Derfor kan jeg med tilfredshed sige, at vi forventer den hjem til salg sidst på året, fortæller sælger Poul C. Pedersen fra Stemas A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samme mål og kræfter

Nul-emissions teleskoplæsseren har samme mål som sin kendte diesel-fætter, og den løfter også lige så meget og lige så højt.

- Den største forskel er naturligvis, at dieselmotoren er skiftet ud med el. Der er to el-motorer på maskinen, en til fremdrift og en til hydraulikken. På den måde minimeres energiforbruget, da den fulde ydelse kun anvendes, når der virkelig er brug for det, forklarer Poul C. Pedersen.

Han tilføjer, at størrelsen er populær hos blandt andet nedbrydningsbranchen.

- De har brug for el-modellen til arbejdsopgaver inden døre, og derfor tror jeg også, der hurtigt vil komme kunder, når maskinen rammer Danmark, siger han.

5,2 timer på en opladning

Fabrikken oplyser, at den på en opladning kan klare 5,2 timers kontinuerlig drift, som i de fleste tilfælde passer meget godt med maskinens brug på en almindelig arbejdsdag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den er forsynet med et 28 kW lithium-ion batteri på 96 volt, og så har den indbygget lader, siger Stemas-sælgeren.

rich-media-3
Opladning af maskinen sker fra ladepunktet bag på maskinen. Foto: Poul C. Pedersen.

Opladningsprocessen sker via en centralt placeret ladeklap på bagenden af maskinen. Bag denne findes stikdåsen, aktiveringskontakten og ladeniveauindikatoren. For at øge sikkerheden er ladekablet udstyret med en kontrolboks, som forhindrer overbelastning.

Flere el-maskiner på vej

T4512e er seneste skud på stammen af elektriske maskiner. Sidste år under Agromek kunne Stemas således præsentere den elektriske læssemaskine, som kom til salg tidligere i år.

- Der skal nok komme meget mere på el, også fra Wacker Neuson. Det er inden for nul-emission udviklingen foregår i disse år, siger Poul C. Pedersen.