Lyt til artiklen:

Solgt til højestbydende: Unik traktorspuler skal slides op på Femern-projektet

00:00
Hastighed: ???x
02:30

Abonnementsartikel

Efter at have samlet støv i en maskinhal i Salling i et par år kommer et unikt sæt nu igen i arbejde. Ved en lukket budrunde kom det højeste bud fra en sjællandsk entreprenør.

Det halve af det halve. Med klassisk auktions-lingo havde den pensionerede auktionarius Johannes Jensen sat mindsteprisen på det enestående traktorspulersæt, han holdt auktion over tidligere på måneden.

Med en oprindelig købspris på 4,6 millioner kroner betød det, at mindsteprisen for sættet bestående af en John Deere 8R 360 og en J. Hvidtved - Larsen 12.000 liter "recycler" kombispuler, blev sat til 1,15 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter årelang tvist: Pensioneret auktionarius svinger hammeren over unikt traktor-spulersæt

Se også:

Efter årelang tvist: Pensioneret auktionarius svinger hammeren over unikt traktor-spulersæt

Der skulle dog vise sig at være rift om sættet, der i de foregående to år havde været annonceret til salg for 1,8 millioner kroner på en maskindatabase.

På dagen klokken 11 åbnede Johannes Jensen samtlige indkomne bud, og den højestbydende skulle vise sig at være entreprenørvirksomheden LT Gruppen fra Havdrup, der havde sendt et bindende bud af sted på netop 1,8 millioner kroner.

Speciel opgave

Stifter og medindehaver af LT Gruppen, Lars Pedersen, er tilfreds med, at det lykkedes at købe traktorspulersættet hjem til Sjælland.

Den kommer nemlig til at løse en særlig opgave som supplement til de ti almindelige suge/spule-lastvogne, som LT Gruppen blandt andet har i gang på Femern.

- Den kommer til at køre nede på Femern-projektet, og der bliver den meget eftertragtet. Der er ufremkommeligt mange steder og med den er vi sikre på at kunne komme ud og suge og spule, fortæller Lars Pedersen, der først blev opmærksom på, at sættet fandtes, da han så opslaget med auktionen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Traktorspulersættet er allerede ankommet til lokationen i Rødby og er i gang med arbejdet.

Umiddelbart vurderer Lars Pedersen, at traktorspuleren ikke har den store fordel i det meste almindelige arbejde. Men lige præcis på et projekt som Femern er den et godt redskab at have i værktøjskassen.

- Det er ikke så moderne at køre med traktor mere. De fleste vælger lastbilen, men lige til det her er den bare rigtig god, forklarer Lars Pedersen, der umiddelbart vil vurdere, at traktorspulersættet kommer til at ende sine dage på Femern, hvor LT Gruppen er engageret i de næste mange år.

- Den maskine skal slides op dernede, siger Lars Pedersen.