Lyt til artiklen:

- Vigtigt at få rørlæggeren med

00:00
Hastighed: ???x
02:27

Abonnementsartikel

DM&E har lanceret en ny entreprenøruddannelse med opstart til maj, som foreningen spredte budskabet om til Kloakmessen.

Danske Maskinstationer & Entreprenører, DM&E, er i disse dage til Kloakmessen for blandt andet at fortælle om deres nye entreprenøruddannelse.

Små og mellemstore entreprenører kalder på kvalificeret arbejdskraft, og målet med den nye uddannelse er at blive klar til at arbejde hos netop dem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi synes, det er vigtigt at have noget at tilbyde unge mennesker. Det synes vi, at vi har her, og det er vi rigtig stolte af, sagde chefkonsulent Sebastian Skipper Ravn under sit oplæg om den nye uddannelse på Scenen til Kloakmessen.

En treårig uddannelse

Den treårige entreprenøruddannelse dækker både rørlægning, kloakering og maskinføring og er udarbejdet i samarbejde mellem DM&E og Mercantec i Ulfborg nær Holstebro. Det er også her, uddannelsen kommer til at være med mulighed for indkvartering.

- Det har været supervigtigt, at det er en praktisk uddannelse, sagde chefkonsulenten og fortalte, at det blandt andet indebærer at køre i maskiner og lave noget vejarbejde.

Nu lanceres ny kloakeftersynsordning

Se også:

Nu lanceres ny kloakeftersynsordning

Derudover indeholder uddannelsen blandt andet også kurser om kommunikation og konflikthåndtering, opstart af bygge- og anlægsprojekter og arbejdsmiljø

- Men der er også mulighed for at tage noget ekstra bagefter, fortalte Sebastian Skipper Ravn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stadig pladser tilbage

Under uddannelsens tilblivelse var der særligt én ting, som var en forudsætning for uddannelsen:

- Det var vigtigt at få rørlæggeren med, sagde chefkonsulenten.

Det giver de nødvendige kompetencer inden for rørlægning, kloakering, afløbsplaner og afløbssystemer. Denne del af uddannelsen er i øvrigt lovpligtig for at kunne udføre selvstændigt kloakarbejde for en autoriseret kloakmestervirksomheder.

DM&E lancerer ny entreprenøruddannelse

Se også:

DM&E lancerer ny entreprenøruddannelse

Det kræver ikke at være medlem af DM&E for at tage uddannelsen. Dog skal man være fyldt 18 år, have kørekort til traktor eller bil og have en kontrakt med en virksomhed. Derudover vil der være mulighed for støtte til ordblinde eller kursister med diagnose.

Den nye entreprenøruddannelse har opstart 27. maj 2024, og der er stadig pladser tilbage.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Spred budskabet, så vi kan gøre noget godt for branchen, sagde Sebastian Skipper Ravn.