Lyt til artiklen:

HM Entreprenør køber stort ind af Liebherr - igen

00:00
Hastighed: ???x
03:57

Abonnementsartikel

Horsens-entreprenøren henter otte nye maskiner med masser af hestekræfter.

Godt og vel 200 tons Liebherr-entreprenørmaskiner med tilsammen flere end 2.000 hestekræfter.

Det store Horsens-entreprenørfirma HM Entreprenør A/S har været på storindkøb hos den danske Liebherr-importør og forhandler, Johs. Møllers Maskiner A/S. Det skriver JMM Group i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ganske vist ikke i samme størrelsesorden, som da da entreprenør Michael Mortensen og maskinfirmaets direktør, Leif Rudebeck Petersen, for næsten præcis et år siden afsluttede historiens største handel mellem de to firmaer. Dengang blev det til ikke færre end 50 styk Liebherr.

- HM Entreprenørs køb af de seneste otte maskiner nåede vi faktisk at få på plads, inden vi forlod det gamle år, og nu går vi så og forbereder os på at få dem hjem fra Liebherr-fabrikken og levere dem til entreprenørfirmaet. Med de sidste otte nåede HM Entreprenør op på imponerende 58 nye Liebherr i 2023, fortæller Leif Rudebeck Petersen i pressemeddelelsen.

Dozere med lavt støjniveau

Det nye storindkøb omfatter Liebherr-dozere af modellen PR736LGP, to TA230-dumpere og en R926 gravemaskine.

- Dozerne er den meget succesfulde G8-serie, som er udstyret med den ekstremt økonomiske Liebherr D934EVO-dieselmotor, som kun arbejder med 1900 omdrejninger i minuttet. Dette betyder et ekstremt lavt støjniveau. Netop støj fra det hydrostatiske system har været et negativt punkt på tidligere serier af modellen, men det er nu løst ved at montere pumperne direkte på dieselmotoren. Dermed er mellemgearet blevet overflødigt, forklarer direktør Leif Rudebeck Petersen.

Østjysk entreprenør køber 46 nye maskiner i kæmpe handel

Se også:

Østjysk entreprenør køber 46 nye maskiner i kæmpe handel

Liebherr-dozerens kabine er nu vibrationsdæmpet med hydro-elastisk dæmpning. Alle funktioner er elektronisk styret, og dermed kan maskinen justeres helt individuelt helt efter maskinførerens ønske.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dozeren leveres fra fabrikken med GPS med forberedelse til Trimble, Topcon og Leica. Som standard har maskinen også automatisk Free/Definition Grade og hældningsvisning.

Nyeste fra Liebherr

De to nye TA230-dumpere fra HM Entreprenør-flåden er nyeste skud på stammen fra Liebherr.

rich-media-4
TA230-dumperne med en nyttelast på 28 tons er nyeste skud fra Liebherr. Pressefoto.

De udmærker sig ved en meget kraftig automatisk elektronisk Powershift-transmission og otte fremadgående gear og fire bakgear. Nyttelasten er 28.000 kg og maskinen har en tippevinkel på 70 grader.

- TA230-dumperen har opvarmet lad, centralsmøring, køleboks, oliefyr, passiv sædeklima-kontrol og dobbelt retardersystem. Dækmonteringen på de nye maskiner til Horsens er på ikke mindre end 1000 mm, fortæller Leif Rudebeck Petersen.

Meste solgte gravemaskine

Som ny gravemaskine i folden har entreprenør Michael Mortensen valgt R926, som er den mest solgte i sin klasse. Maskinen har Liebherrs eget Power Pack-system trin V. Med Positive Control-system og regenerering på stik og bom-systemet har maskinen et ekstremt lavt brændstofforbrug på gennemsnitlig 14,12 liter i timen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

HM Entreprenørs nye Liebherr-graver er blandt andet udstyret med Engcon EC233 tiltrotator, som fødes af en separat pumpe. Tillige har maskinen 6,0 meter monobom, 3,0 meter stik og 900 mm skoplader.

Importør igen tæt på milliarden

Se også:

Importør igen tæt på milliarden

Centralsmøring, elastisk svingningsdæmper, svingbar køler, højtrykskreds og oliefyr er også med på udstyrslisten, og alle funktioner er elektronisk styret, så maskinføreren kan justere efter sine individuelle ønsker.