Lyt til artiklen:

Sjællandsk entreprenør på elektrisk storindkøb

00:00
Hastighed: ???x
04:06

Abonnementsartikel

Stemas sendte masser af nye maskiner til Zøllner, og Zøllner sendte så lærlinge og formænd til Stemas.

Det var anden gang, at Zøllner i Kvistgård gik på storindkøb hos Stemas, da entreprenørvirksomheden for nylig udbyggede maskinparken med 39 nye elementer.

Det skriver Stemas A/S i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Maskinchef Klaus Jensen (th.) tager imod Stemas-salgskonsulent Jens Andersen. Pressefoto.

Firmaet havde tidligere været omkring Stemas for at hive solidt ned af hylderne med de batteridrevne. Men da Stemas denne gang havde sendt de mange maskiner til Kvistgård, kvitterede Zøllner med at sende en gedigen portion lærlinge og formænd den anden vej.

- Selv erfarne formænd har noget nyt at lære med de mange nye, elektriske maskiner, som nu glider ind i stedet for maskiner på brændstof. Og så har fremtidens folk i skikkelse af alle vores lærlinge naturligvis også meget at lære.

- Så Stemas arrangerede en lærlinge- og formandsdag, hvor vi besøgte maskinfirmaet i Havdrup og fik indsigt i, hvordan man optimalt laver den daglige vedligeholdelse. Tillige fik vi forståelse for brugen af maskinerne, blandt andet for ikke at overkomprimere, siger Zøllners maskinchef, Klaus Jensen, i pressemeddelelsen.

Containere til formænd

Hos Stemas fortalte salgs- og markedschef Allan Højholt Pihl om JMM-koncernen, som Stemas er en del af. Salskonsulent Kristen Holst Outzen tog sig af undervisningen i komprimering med de nye maskiner fra Wacker Neuson.

rich-media-3
Jordlopper og pladevibratorer fra Wacker Neuson er ankommet til Zøllner. Pressefoto.

- Vi har forsynet os med ganske mange el-maskiner, som det naturligvis hovedsageligt er Zøllners anlægsafdeling, der gør brug af. Vi laver rigtig meget renovering af veje, fortove og cykelstier for Københavns Kommune, men i øvrigt også på hele Sjælland, siger Klaus Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Entreprenørfirmaet har opbygget mange nye formands-containere med fast bestykning af maskiner og grej, hvor Wacker Neuson-komprimeringsmaskinerne udgør en vigtig del af, lyder det.

- Vigtigt at få rørlæggeren med

Se også:

- Vigtigt at få rørlæggeren med

- Samtidig har vi også lavet rørlægger-containere med elektriske Wacker Neuson-stampere til vores rørlæggere. Derfor er det ikke første gang, vi har hentet Wacker Neuson i Havdrup. Vi købte faktisk stort set tilsvarende også sidste år, fortæller maskinchefen.

Lang indkøbsseddel

Han havde også den lange indkøbsseddel med til Stemas. Zøllner købte 15 styk batteridrevne AS60e jordlopper og yderligere el-stampere i form af seks styk Wacker Neusen BS50-2 Plus. Det blev også til seks reversible pladevibratorer af modellen Wacker Neuson DPU6555HE.

Første nye fortov uden diesel: Der høstes vigtige el-erfaringer i Nørager

Se også:

Første nye fortov uden diesel: Der høstes vigtige el-erfaringer i Nørager

Der skulle også mini-kraftværker til, nemlig bærebare Wacker Neuson-generatorer. Her plukkede Zøllner tre styk GV2500 og otte styk GV5000. Tillige benyttede entreprenørfirmaet lejligheden til også at snuppe grej af et andet af Stemas' importmærker, Himoinsa. Herfra valgte Klaus Jensen en af deres HYW-8 generator med ekstra stor tank.

- Når vi køber nye maskiner, kigger vi dels efter solide mærker og dels efter service, der fungerer. Vi taler samme sprog som Stemas-folkene. Der er ikke langt fra snak til handling, og så er det ok, at Wacker Neuson ikke er det billigste på markedet. Vores vurdering er, at det er det bedste grej, siger Zøllner-maskinchefen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Projekt med el-maskiner

Lærlinge- og formandsdagen hos Stemas er i øvrigt ikke det eneste samarbejde mellem maskinfirmaet og entreprenørvirksomheden.

Zøllner står overfor at køre et stort projekt for Københavns Kommune, hvor det er el-maskiner, det drejer sig om.

Teknologichef: De emissionsfrie maskiner kommer

Se også:

Teknologichef: De emissionsfrie maskiner kommer

- Projektet kommer til at omfatte to arbejdssteder med både læssemaskiner to-tons minigravere og Himoinsa EHR 45/60-powerbank.

- Vi vil køre på pladserne med el-maskinerne til vejforbedringer og fortovsrenoveringer, og så vil vi blandt andet se, hvad batteri-maskinerne kan i forhold til konventionelle maskiner på HVO-diesel, siger Klaus Jensen.