Lyt til artiklen:

Opgradering af tre p-huse i København

00:00
Hastighed: ???x
02:10

Abonnementsartikel

Trafikanterne på Nørrebro og Amager må imødese mere p-kaos, når tre underjordiske anlæg skal renoveres for 31 millioner kroner.

Bilejerne i områderne omkring Københavns Kommunes underjordiske p-anlæg på Nørrebro og Amager vil med al sandsynlighed opleve udfordringer med at finde parkeringspladser, når de fuldautomatiske anlæg senere på året står foran en større modernisering.

Københavns Kommunes tre underjordiske fuldautomatiske parkeringsanlæg har efterhånden nogle år på bagen, og flere gange har der været tale om regulære nedbrud af flere dages varighed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor planlægger Teknik- og Miljøforvaltningen i år en større udskiftning af centrale komponenter på de tre anlæg, hvoraf to ligger på Amager, og ét ligger på Nørrebro. Moderniseringen skal give en mere sikker og stabil drift til glæde for brugerne, men under arbejdet med de tre anlæg må beboere i nærområderne væbne sig med tålmodighed.

For de midlertidige lukninger vil med al sandsynlighed skabe både udfordringer og frustrationer i hverdagen for bilisterne i områderne, når de må nøjes med mindre plads at parkere på.

Enhedschef Jesper Borch er godt klar over, at bilejernes hverdag bliver sværere, men opgraderingen af anlæggene er ikke til at komme udenom, forklarer han:

- Det giver sig selv, at de midlertidige nedlukninger kommer til at skabe problemer lokalt, når alle bilister tvinges til at parkere på overfladen. Desværre kan vi ikke arbejde på de fuldautomatiske p-anlæg, mens de er i brug, og derfor er vi nødt til at lukke dem, mens arbejdet pågår. Opgraderingen skal sikre, at vi fremover i videst muligt omfang undgår de driftstop, som i dag kan skabe store frustrationer, og dermed er der altså en mening med renoveringen. Men vi undgår ikke, at det bliver til gene for bilisterne i nærområderne, imens vi arbejder, siger Jesper Borch.

Det drejer sig om anlæg med henholdsvis 164, 268 og 407 p-pladser, hvor arbejdet hver sted forventes at vare 10-12 uger. Projektet har en værdi af 31 millioner kroner.