Lyt til artiklen:

Nye engelske minigravere i 2,5 tons klassen

00:00
Hastighed: ???x
02:05

Abonnementsartikel

25Z-1 og 26C-1 er betegnelsen på de to nye kompakte gravemaskiner fra JCB.

Sammen med en række andre nye maskiner og opdateringer lancerede JCB tidligere på måneden et par tilføjelser til minigraverprogrammet.

25Z-1 (zero tail) og 26C-1 vejer begge omkring 2,5 tons. Med en samlet bredde på 150 cm kan begge modeller let transporteres på en almindelig maskintrailer - endda med lidt skovle eller andet udstyr - hvilket gør det nemt at flytte gravemaskinerne mellem arbejdspladserne. De er udstyret med ni fastgørelsespunkter til sikker transport uden kæder eller stropper.

Artiklen fortsætter efter annoncen

X-serien har fået nyt tungt medlem

Se også:

X-serien har fået nyt tungt medlem

Maskinerne deler design og stil med JCBs større 3,5 tons Next Generation-modeller med robust karosseri og støbt kontravægt.

Den øverste skærmsektion kan åbnes og skubbes op i kabinens tag, mens den nederste skærm også kan fjernes. Komforten er ifølge producenten helt i top med en forbedret Next Generation kabine med blandt andet affjedret sæde og digital multifunktionsskærm. Skærmen viser konstant omdrejninger, kølervæsketemperatur og brændstofmåler i venstre side, mens yderligere information kan tilpasses af operatøren til højre på skærmen.

De leveres med en EU Stage V/Tier 4 Final-kompatibel Kohler-dieselmotor, der yder 18,4 kW (24,7 hk). Motoren opfylder begge emissionsprotokoller uden behov for et dieselpartikelfilter eller nogen form for udstødningsefterbehandling.

Hydradig får egen tiltrotator

Se også:

Hydradig får egen tiltrotator

På trods af deres kompakte dimensioner har 25Z-1 en imponerende maksimal gravedybde på 2,8 meter, mens den konventionelle model med halesving 26C-1 tilbyder op til godt 3 meters gravekapacitet.

Minigraverne er udstyret med startspærre til nøgle eller tastaturaktivering og med mulighed for op til 14 forskellige brugere.